Google apps gaan maximaal 35 euro per telefoon kosten in EU

Onder de nieuwe licentievoorwaarden die vanaf eind deze maand gaan gelden voor fabrikanten gaat Google maximaal 35 euro vragen voor het gebruik van haar apps. Hierbij maakt het bedrijf onderscheid tussen landen in de EU en de pixeldichtheid van toestellen.

Toestellen mogelijk tientjes duurder

Vertrouwelijke documenten die The Verge heeft ingezien wijzen op een bedrag van maximaal 35 euro voor smartphones met een hoge pixeldichtheid van 500 ppi of meer. Tablets en apparaten met een lagere pixeldichtheid kosten onder de nieuwe licentie tussen de 10 en 25 euro. Deze kosten zijn voor rekening van de fabrikant maar het is niet ondenkbaar dat deze kosten uiteindelijk ook doorbelast zullen worden in de producten.

In Nederland, Duitsland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk vraagt Google fabrikanten maximaal 35 euro. In andere landen kan het bedrag voor low-end telefoons zelfs zo laag zijn als 2 euro per apparaat. Onder de nieuwe licentievoorwaarden die op 29 oktober van kracht worden krijgen fabrikanten in de EU de mogelijkheid om zelf een aangepaste versie van Android op smartphones mee te leveren. Fabrikanten kunnen dan ook zelf kiezen welke software zij meeleveren van Google.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel