WhatsApp 2.18.18 introduceert notificatiekanalen: zo gebruik je het (APK)

Eén van de handige functies uit Android 8.0 Oreo zijn de notificatiekanalen. Hiermee kun je gerichter welke notificaties je wilt ontvangen van bepaalde apps. Nu heeft WhatsApp ook de ondersteuning voor notificatiekanalen en kun je precies aangeven welke meldingen je wel en niet wilt ontvangen. De kanalen zijn te vinden in WhatsApp 2.18.18.

Notificatiekanalen in WhatsApp

Er is een nieuwe beta-versie uitgebracht van WhatsApp. Met de nieuwste update van de chatdienst wordt het mogelijk gemaakt om aanpassingen te doen in de notificatie-instellingen. Er is namelijk in WhatsApp 2.18.18 ondersteuning toegevoegd voor notificatiekanalen. Deze functie is te vinden in Android 8.0 Oreo, maar apps moeten dit dus wel zelf nog gaan ondersteunen. Het aantal apps dat dit ondersteund is op dit moment niet zo groot.

De notificatiekanalen kun je nu dus zelf instellen voor WhatsApp. Bij de smartphone instellingen vind je bij app-notificaties de app WhatsApp er tussen staan. Je kunt kiezen uit 10 meldingssoorten, die je nu kunt aanpassen. Denk aan meldingen over de back-up voortgang, groepsmeldingen, meldingen van berichten, foutmeldingen, het verzenden van media en meer.

Bij de meldingenbeheerder kun je ook nauwkeuriger aanpassen wat de prioriteit moet zijn van een bericht. Zo kun je de prioriteit van groepsberichten verlagen en voor individuele berichten verhogen. Tevens kun je aangeven dat meldingen die bijvoorbeeld kritiek zijn mogen trillen en een beltoon mogen laten horen, en andere meldingen niet.

Om gebruik te maken van de notificatiekanalen moet je smartphone op Android 8.0 Oreo of hoger draaien. Anders kun je geen gebruik maken van de notificatiekanalen. In de definitieve Play Store-versie kun je de instellingen nog niet aanpassen, deze zijn alleen beschikbaar in de beta-versie. Je kunt WhatsApp 2.18.18 als APK downloaden via deze link. Downloaden is op eigen risico; op de redactie hebben we geen problemen ondervonden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel