WhatsApp laat je app nu beveiligen met je vingerafdruk: zo werkt het

WhatsApp kan soms gevoelige gesprekken bevatten die niet iedereen hoeft te zien. In de nieuwste versie van WhatsApp is het mogelijk de app te vergrendelen met je vingerafdruk.

WhatsApp vergrendeling met je vingerafdruk

Een belangrijke nieuwe functie is toegevoegd aan de nieuwste beta-versie van WhatsApp. In versie 2.19.221 krijgen gebruikers de mogelijkheid aangeboden om de applicatie te vergrendelen. Het ontgrendelen hiervan is dan mogelijk met een vingerafdruk. Zo blijven je gesprekken privé als iemand er met je telefoon vandoor gaat of wanneer je hem aan iemand anders even laat zien.

WhatsApp vingerafdruk

Je vindt de ‘Vingerafdrukvergrendeling’ terug bij de privacy-instellingen in WhatsApp. Hierbij kun je aangeven wanneer de automatische vergrendeling ingeschakeld moet worden. Hierbij kun je kiezen uit onmiddellijk, na 1 minuut of na 30 minuten. Oproepen die je via de belfunctie van WhatsApp krijgt, kunnen aangenomen worden zonder de vingerafdruk te gebruiken. Je kunt zelf nog kiezen of je de inhoud (voorvertoning van bericht, samen met de afzender) wel wilt tonen in meldingen, of dat je dit verborgen wilt houden.

WhatsApp vingerafdrukvergrendeling

Op dit moment is de vingerafdrukvergrendeling in WhatsApp nog niet voor iedereen bruikbaar. Deze is alleen beschikbaar in WhatsApp 2.19.221, een beta-versie. Daarvan kun je hier de APK downloaden, of jezelf aanmelden via het beta-programma van WhatsApp. Later zal deze functie ook via de update uit de Play Store beschikbaar komen.

Leestip: 50 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Tip
Guan, Henk
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel