‘WhatsApp werkt aan desktop-app die werkt zonder je smartphone’

Telegram heeft als voordeel dat je de desktop-app kunt gebruiken, zonder dat je telefoon aanstaat of in de buurt is. Eindelijk lijkt het erop dat WhatsApp nu ook werkt aan een stand-alone versie van WhatsApp Desktop.

WhatsApp Desktop zonder telefoon

In 2015 bracht chat-app WhatsApp een desktop-app uit, waarbij je berichten kon lezen en beantwoorden via een toepassing op de computer. Daarbij werd ook WhatsApp Web uitgebracht; een webversie van de messenger-dienst. Een nadeel is echter dat je altijd je telefoon in de buurt moet hebben. Ligt die nog thuis, en wil je op je werk WhatsApp Desktop gebruiken, dan heb je pech. Maar dat kan mogelijk binnenkort gaan veranderen.

WhatsApp Web tekstopmaak

Volgens Wabetainfo is WhatsApp bezig met de ontwikkeling van een zogenoemde UWP-app van WhatsApp. Dit staat voor Universal Windows Platform en werkt dus op meerdere platformen. Dit betekent ook dat de toepassing kan functioneren terwijl je telefoon uitgeschakeld is.

De aanwijzingen hiervoor zijn weliswaar gegeven, maar het is onbekend hoe lang we op de functionaliteit moeten wachten. Het zou naar onze mening een welkome toevoeging zijn.

Leestip: 50 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel