WhatsApp laat je je status ook delen via Facebook, Instagram en meer

WhatsApp rolt een nieuwe feature uit voor WhatsApp Status, de verhalen-functie binnen de chat-app. Het wordt mogelijk om je verhaal direct via nog meer platformen te delen.

WhatsApp Status delen

Sinds een ruime twee jaar is de verhalen-functie WhatsApp Status beschikbaar. Ik weet niet hoe het bij jouw vriendengroep is, maar in mijn groep wordt de functie bar weinig gebruikt. Toch wil Facebook, eigenaar van WhatsApp, je verhaal breder onder de aandacht (laten) brengen.

WhatsApp Status delen

Vanaf nu wordt een functie beschikbaar gesteld waarmee je je WhatsApp verhaal direct kunt delen via een ander platform. Wanneer de functie voor jouw beschikbaar is, zie je onderaan je status de mogelijkheid om deze direct te delen met bijvoorbeeld Facebook Stories, Instagram, Gmail, Google Foto’s of een ander platform. Het dient eigenlijk als foto die je deelt, waardoor je hem eigenlijk met elke ondersteunende app kunt delen.

WhatsApp benadrukt dat je account niet aan elkaar gekoppeld wordt. Dat matcht ook met hoe we het hier in de praktijk zien. Als je een verhaal deelt, wordt het verhaal als afbeelding opgeslagen, waarna het via je Android-toestel gedeeld kan worden met een ander netwerk. WhatsApp hoopt Status een stuk groter te maken; vanaf 2020 moeten er ook advertenties in te vinden zijn.

De functie om je verhaal verder te delen is als eerst beschikbaar voor beta-testers.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel