WhatsApp experimenteert met Stickers in chats (screenshots)

Eerder werd al bekend dat WhatsApp de toevoeging van stickers zou overwegen. Nu lijkt het bedrijf ook echt te zijn begonnen met het testen van deze feature. Er zijn screenshots opgedoken waarin we de WhatsApp stickers zien in een conversatie. Waar zagen we deze stickers eerder?

Stickers in WhatsApp opgedoken

Waar we bij verschillende chat-apps zoals Telegram en Facebook Messenger al langere tijd stickers kunnen gebruiken, is dit bij WhatsApp vooralsnog niet mogelijk. De applicatie kan natuurlijk niet achterblijven op de rest en experimenteert nu ook met het toevoegen van stickers aan conversaties. De functie is ontdekt in de code van de app, maar nog niet actief voor gebruikers. Hierdoor krijgen we wel een mooie blik van hoe het eruit zal komen te zien.

WhatsApp Stickers screenshot

Het invoeren van stickers gaat via een speciale sticker-button in de tekstbalk, waarbij je keuze krijgt uit een groot aantal stickers. Deze stickers zijn, niet geheel toevallig, hetzelfde als die van Facebook, zo blijkt uit de screenshots. Facebook is eigenaar van WhatsApp, wat dit dus kan verklaren. Het is goed mogelijk dat WhatsApp later nog andere stickers toevoegt, zo meldt WAbetainfo. Bij het versturen van een sticker wordt de leesbevestiging (de vinkjes) en de tijd onder de sticker getoond.

WhatsApp Stickers Facebook

Onbekend is wanneer WhatsApp de stickers publiekelijk beschikbaar maakt. Op dit moment bevindt dit dus in een testfase. Deze test lijkt vooralsnog alleen op iOS gedaan te worden, maar het lijkt ons logisch dat ook de Android-app de stickers zal krijgen.

Deze week werden de eigen WhatsApp emoji toegevoegd aan de Android-app. Hierdoor zien de emoji er toch weer heel anders uit dan voorheen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel