WhatsApp Status kun je vanaf nu direct delen als verhaal via Facebook

Facebook heeft gewerkt aan een nieuwe functionaliteit voor WhatsApp. De chat-app laat je vanaf nu je verhalen via WhatsApp Status delen met het Facebook-platform.

WhatsApp Status via Facebook

De WhatsApp Status-functie gaat alweer een tijdje mee. Hiermee kun je net als bij Snapchat, Facebook Stories en Instagram Stories je verhalen delen, die 24 uur lang actief blijven. Daarna worden deze automatisch verwijderd. Er is nu door Facebook, eigenaar van WhatsApp, een nieuwe functie beschikbaar gesteld waarmee gebruikers hun WhatsApp verhaal direct kunnen delen als verhaal via Facebook. Zo hoef je je leuke verhaal niet meer apart nog met het sociale netwerk te delen.

WhatsApp Status Facebook

Op dit moment lijkt het om een gefaseerde uitrol te gaan, waarbij een kleine groep gebruikers de functie al kan gebruiken. Enkele maanden geleden begon het bedrijf al met het testen van de functionaliteit. Wanneer je via WhatsApp Status een verhaal deelt, krijg je eronder de optie te zien om het te delen naar Facebook Story. Hierbij kun je ook nog de privacy-instellingen aanpassen, waarbij je kunt kiezen welke groep vrienden je verhaal mogen bekijken.

Het is niet bekend wanneer iedereen de optie krijgt, de uitrol lijkt gefaseerd te zijn en met een kleine groep te zijn begonnen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel