WhatsApp voert wijzigingen in vormgeving door (update)

De Android-versie van de populaire chat-applicatie WhatsApp heeft een update gehad. Echter gaat het hier om de beta-versie van de applicatie, maar hier zijn wel een aantal wijzigingen doorgevoerd in de vormgeving. In de nieuwe beta-versie van WhatsApp zijn diverse icoontjes en symbolen veranderd.

WhatsApp heeft een nieuwe beta-versie uitgebracht van haar populaire berichtendienst. In de nieuwe versie van WhatsApp zijn niet grote noemenswaardige aanpassingen verricht, maar wel een aantal leuke dingen om te vermelden. Als eerst valt op dat het logo van WhatsApp iets wat veranderd is. Het nieuwe logo is nog steeds groen, maar is iets lichter dan het vorige, en tevens ook een iets groter symbool.

whatsapp-logo

In de applicatie van WhatsApp zien we nog een wijziging. Het progress-balkje (ofwel het voortgangbalkje) wat je te zien krijgt bij het verzenden van een foto of video is vervangen door een cirkel. De cirkel geeft tijdens het verzenden een kruisje waarmee je het verzenden kan annuleren. Daarnaast verschijnt in de cirkel een blauwe ‘vulling’ waarmee je de voortgang van de verzending kan inzien.

whatsapp_progress

WhatsApp heeft de versie nog niet uitgebracht in de Play Store, maar enkel als beta-versie die te vinden is op hun website. De nieuwe versie van WhatsApp betreft WhatsApp v2.11.336 die hier gedownload kan worden. De huidige versie van WhatsApp die in de Play Store te vinden is, kan je hieronder downloaden via onderstaande button.

Update: in tegenstelling tot wat eerder werd geschreven, is de cirkel die wordt getoond bij het verzenden van een foto niet nieuw. Bedankt, degene die hiervan melding maakte.

Update 2: Een andere nieuwe toevoeging in WhatsApp v2.11.336 zijn enkele nieuwe toevoegingen voor het gebruik van WhatsApp in combinatie met Android Wear. Het is onder andere nu mogelijk om de geschiedenis tot een maand terug te lezen van je berichten, op je smartwatch.

Het begin naar het Material Design van WhatsApp is gemaakt zullen we maar zeggen :).

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Bedankt Frans voor de tip!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel