WhatsApp werkt aan themakiezer voor de donkere modus

WhatsApp werkt aan meer verbeteringen voor de meest gebruikte chat-app. We kunnen binnenkort een nieuwe functie verwachten; en wel de thema-kiezer.

WhatsApp met themakiezer

Er zijn aanwijzingen gevonden voor een nieuwe functie in de chat-applicatie. WhatsApp schijnt al sinds lange tijd te werken aan een donkere modus, maar van een uitrol is nog altijd geen sprake. In het verleden hebben we namelijk al genoeg screenshots en beelden voorbij zien komen, maar nog altijd kan de functie niet gebruikt worden. Mogelijk moet dat in de toekomst veranderen.

Dankzij nieuwe aanwijzingen krijgen we een beter beeld van hoe de donkere modus er uit zal komen te zien. WhatsApp zal werken met een themakiezer. Hierbij kunnen gebruikers kiezen uit drie opties bij het bepalen van een thema. De eerste optie is systeem-instelling. Hierbij wordt de themakeuze van de smartphone overgenomen. Wanneer je op je toestel hebt ingesteld op een donker thema, zal deze automatisch ook gebruikt worden in WhatsApp.

WhatsApp themakiezer

De andere twee opties geven je de optie om handmatig het thema aan te passen in WhatsApp. Je kunt hierbij kiezen uit Light en Dark. Het lichte thema is zoals je WhatsApp nu gebruikt, de donkere modus is zoals je in bovenstaande screenshot rechts ziet. Toch is de donkere modus niet helemaal zwart. De kleuren zijn meer donkerblauw, maar wellicht dat dat alleen nog in dit vroegtijdige stadium het geval is, en dat dat later nog aangepast wordt. Onbekend is nog altijd wanneer WhatsApp de nieuwe feature uitrolt.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel