WhatsApp: nieuwe functie laat je berichten automatisch verwijderen

WhatsApp werkt aan een nieuwe functie waarmee gebruikers ervoor kunnen kiezen dat berichten na een bepaalde tijd vanzelf weer verwijderd worden.

WhatsApp: verdwijnende berichten

Er zijn nieuwe aanwijzingen gevonden in een testversie van WhatsApp. Gebruikers zullen in de toekomst de mogelijkheid krijgen om berichten na een zelfgekozen tijd weer in te trekken. Na intrekking worden deze verwijderd uit een chat. Dit geldt voor zowel individuele chats als voor groepsgesprekken. Wanneer de tijd verstreken is, wordt het bericht zonder nadere kennisgeving wordt verwijderd; dit geldt voor tekst, maar ook voor foto’s en video’s.

WhatsApp automatisch berichten verwijderen

Uit de screenshots wordt duidelijk dat gebruikers de keuze hebben uit drie opties; de eerste is ‘uit’. Je kunt kiezen uit twee tijden waarna de chat verwijderd wordt; 5 seconden en 1 uur. Het is niet bekend of het aantal tijden bij introductie uitgebreid wordt. Overigens lijkt het er nu op dat álle berichten verwijderd worden na het verstrijken van het limiet, en niet alleen een apart bericht. Het is te hopen dat deze optie ook nog aangepast wordt.

Op dit moment gaat het om dingen die gevonden zijn in een testversie. Het is niet bekend of WhatsApp de functie definitief toegevoegd wordt, en zo ja, wanneer dit staat te gebeuren.

Leestip: 50 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel