Wiko presenteert View 3 en View 3 Pro: glow-in-the-dark en triple-camera

De Franse fabrikant Wiko heeft een reeks nieuwe, stijlvolle toestellen aangekondigd; de Wiko View 3 en Wiko View 3 Plus. Dit deed de fabrikant op het Mobile World Congress in Barcelona. De toestellen hebben een triple-camera en draaien op Android Pie.

Wiko View 3-serie aangekondigd

Vorig jaar wist Wiko de show te stelen met de kleine notch op de Wiko View 2-serie. De smartphonefabrikant uit Frankrijk heeft in Barcelona zojuist wederom twee nieuwe devices gepresenteerd; de Wiko View 3 en Wiko View 3 Pro. De toestellen kennen een strak design en bieden, zo meldt Wiko, een verbeterde camera-ervaring. Alle twee zijn ze voorzien van een triple-camera.

Wiko View 3

Wiko View 3

De Wiko View 3 heeft aan de voorzijde een 8 megapixel camera. Aan de achterkant zit de triple-camera met sensoren van 12MP + 13MP + 2MP. De telefoon wordt aangedreven door een MediaTek Helio P22 octa-core processor, 3GB RAM-geheugen en 64GB (uitbreidbare) opslagruimte. Er is tevens een 4000 mAh accu, vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning.

Aan de voorzijde pronkt het 6,26 inch HD+ beeldscherm. De smartphone verschijnt in de kleuren Night Blue, Blush Gold en Electro Bleen. Wiko voorziet de Wiko View 3 van Android 9 Pie.

Wiko View 3 Pro

Wiko View 3 Pro

Aan de voorzijde van de Wiko View 3 Pro bevindt zich een Full-HD+ beeldscherm met een grootte van 6,3 inch. Er huist in de notch een 16 megapixel camera, terwijl aan de achterzijde een driedelige camera zit met 12MP + 13MP + 5MP. De telefoon is net wat krachtiger dan zijn ‘standaard’ broer. Zo is er een MediaTek Helio P60 octa-core processor, 6GB RAM en 128GB opslagruimte, wat uitbreidbaar is. Er komt ook een versie met 4GB/64GB op de markt.

Net als de Wiko View 3 heeft ook de Pro een 4000 mAh accu. Bij de Pro is er echter ondersteuning voor fast charging. Wiko voorziet de View 3 Pro van NFC, USB Type-C, een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning. De telefoon heeft een glazen achterkant en is leverbaar in de kleuren Nightfall en Ocean.

Glow-in-the-dark

Graag besteden we ook aandacht aan Glow-in-the-dark. Wanneer je de Wiko View 3 aanschaft in de kleur Electro Bleen of de View 3 Pro in Ocean, dan bieden deze een glow-in-the-dark afwerking. Hierdoor vind je hem gemakkelijk terug. Dit zagen we eerder terug in de Wiko Fever, waar het een tof effect gaf.

Verkrijgbaarheid

Wiko brengt de Wiko View 3 en View 3 Pro in mei van dit jaar uit. Dan de prijzen; 179 euro voor de Wiko View 3, 249 euro voor de Pro en 299 euro voor de Pro met 6GB RAM.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel