Wiko U Feel (Lite) met vingerafdrukscanner en Fever Special Edition aangekondigd

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft het Franse merk Wiko drie toestellen aangekondigd. De drie smartphones krijgen de namen ‘Wiko U Feel’, ‘Wiko U Feel Lite’ en ‘Wiko Fever Special Edition’. De laatst genoemde is een speciale versie van de Wiko Fever die opvalt door het design met glow in the dark. De Wiko U Feel smartphones zijn voorzien van een vingerafdrukscanner en Android 6.0 Marshmallow.

Wiko op het Mobile World Congress

Het Mobile World Congress is vandaag officieel begonnen. Hoewel verschillende fabrikanten gisteren hun smartphones hebben gepresenteerd, pakt de Franse fabrikant Wiko vandaag uit met drie toestellen. Alle drie de toestellen draaien op Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. We zetten de details van de verschillende toestellen voor je op een rij.

Wiko U feel

Wiko U Feel

De Wiko U Feel is een nieuwe smartphone die we nog niet eerder hebben gezien. De smartphone is voorzien van een 5,0 inch HD-display, een 1.3 GHz quad-core processor, 3GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen wat uitbreidbaar is met een geheugenkaart. Aan de voorzijde bevindt zich een 5 megapixel front-camera met flitser en ook aan de achterkant zit een camera met flitser. De laatst genoemde telt 13 megapixel. Opvallend is dat de home-button aan de voorzijde van de Wiko ook dienst doet als vingerafdrukscanner. Deze kan gebruikt worden voor het ontgrendelen van het toestel en dienst als extra beveiliging voor een specifieke bewerking, toepassing of beveiliging.

De Wiko U Feel heeft twee simkaartsloten (Dual-SIM) en er is ondersteuning uiteraard voor 4G en WiFi. In het toestel bevindt zich een 2900 mAh accu en vanaf mei 2016 zal de Wiko U Feel in de winkels liggen voor ongeveer 200 euro.

Wiko U feel lite

Wiko U Feel Lite

Het goedkopere broertje van de Wiko U Feel is de Wiko U Feel Lite, met eveneens een 5,0 inch HD display en de vingerafdrukscanner. Ook de Lite is voorzien van een 1.3 GHz quad-core processor en heeft daarbij 2GB RAM-geheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en ook een 5 megapixel camera met flitser aan de voorzijde. De accu heeft bij de Wiko U Feel Lite net als zijn broer een capaciteit van 2900 mAh. Wiko heeft de U Feel Lite uitgerust met 16GB intern geheugen wat eveneens met maximaal 64GB uit te breiden is met een geheugenkaart. De Wiko U Feel Lite zal vanaf mei 2016 in de winkel liggen voor circa 180 euro.

Wiko Fever Special Edition

Wiko Fever Special Edition

In onze Wiko Fever review waren we erg enthousiast over deze lichtgevende smartphone. Op het MWC heeft Wiko de Fever Special Edition aangekondigd met een premium accent aan de achterzijde. Je kunt kiezen uit een houten, stof of metalen afwerking voor de verwisselbare achterkant. Er is verder 32GB intern geheugen beschikbaar, 3GB RAM-geheugen, een 1.3 GHz octa-core processor en een compleet vernieuwde versie van de Wiko interface, die we hieronder zullen behandelen. In mei moet voor 250 euro de Wiko Fever Special Edition in de winkel liggen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Wiko Smart Left Page

Wiko Smart Left Page is versie 3.0 van de interface voor Wiko. Met deze skin krijg je met één gebaar direct toegang tot een paneel met nuttige functies. Denk hierbij aan contacten, favoriete apps en het laatste nieuws. Alle toestellen die in 2016 door Wiko worden uitgebracht, zullen over de vernieuwde skin beschikken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel