Xiaomi deelt kwartaalcijfers Q3 en komt met tien 5G-smartphones

Xiaomi wil de beschikbaarheid van smartphones met 5G-ondersteuning serieus aanpakken. Het bedrijf wil in 2020 op zijn minst 10 nieuwe 5G-smartphones uitbrengen, zo laat de fabrikant weten.

Xiaomi met 5G-toestellen

Als we de nieuwe berichten van het Chinese Xiaomi mogen geloven, kunnen we volgend jaar meerdere nieuwe smartphones met 5G verwachten van het bedrijf. In het document met de kwartaalcijfers laat Xiaomi weten dat het in 2020 tenminste tien smartphones wil presenteren met ondersteuning voor het 5G-netwerk. Naar eigen zeggen zou het merk vooral in China in staat zijn om 5G-telefoons meer toegankelijk te maken. Het wordt niet duidelijk in welke prijsklasse deze toestellen worden uitgebracht. Het ligt voor de hand dat dit voornamelijk in het duurdere segment zal zijn. In 2019 bracht Xiaomi twee 5G-devices uit.

Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers laat Xiaomi ook nog wat informatie achter. In het derde kwartaal van 2019 heeft Xiaomi 32,1 miljoen smartphones verkocht. Dit is een kleine daling ten opzichte van vorig kwartaal, toen het 33,3 miljoen toestellen verkocht. Smartphones zorgen voor 60 procent van de omzet; de rest komt van producten uit andere productgroepen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel