Xiaomi presenteert drie Mi 8-smartphones, Mi Band 3 en MIUI 10

Xiaomi heeft drie nieuwe smartphones aangekondigd. De toestellen worden geplaatst in de Mi 8-serie en deze reeks bestaat uit drie verschillende toestellen. Tevens zien we de nieuwe skin; MIUI 10.

Xiaomi Mi 8

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft de nieuwe Mi 8-serie gepresenteerd. De nieuwe smartphonereeks bestaat uit de Mi 8, Mi 8 SE en Mi 8 Explorer.

Xiaomi Mi 8

Mi 8

Bij de Xiaomi Mi 8 zien we een smartphone met een 6,21 inch AMOLED-display en Full-HD+ resolutie. Daarbij is de telefoon voorzien van een glazen behuizing, Snapdragon 845 processor en 6GB RAM met 64/128/256GB opslagruimte. Aan boord is verder een 3400 mAh accu met mogelijkheid tot snel opladen dankzij de aanwezigheid van Quick Charge 4.0+. De vingerafdrukscanner zit aan de achterzijde.

Xiaomi Mi 8 Blauw

We zien dat Xiaomi bij de Mi 8 voor de toepassing van een notch heeft gekozen. Hierin bevindt zich onder andere de front-camera, met een resolutie van 20 megapixel. Daarbij kan deze camera ook gebruikt worden voor gezichtsherkenning met 3D Face Unlock.

Voor het maken van foto’s is de Xiaomi Mi 8 voorzien van een dual-camera met 12+12 megapixel, optische beeldstabilisatie, 2x optische zoom, dual-flitser en PDAF autofocus. Deze lenzen hebben een lichtgevoeligheid van f/1.8-/f/2.4.

Xiaomi Mi 8 SE

Xiaomi Mi 8 SE

Daarnaast is de Xiaomi Mi 8 SE uitgebracht; een naam die toch wel bekend voorkomt. Apple bracht eerder de iPhone SE uit. De Xiaomi Mi 8 SE is de eerste smartphone welke voorzien is van de nieuwe Snapdragon 710 processor. Deze SoC werd vorige week gepresenteerd door Qualcomm.

Er is een 5,88 inch AMOLED dusplay met Full-HD+ beeldscherm en ook de notch. De front-camera telt eveneens 20 megapixel. De dual-camera achter heeft een 12MP+5MP sensor en een lichtsterkte van f/1.9-f/2.0. Daarbij biedt het toestel elektrische beeldstabilisatie en is er PDAF autofocus met een LED-flitser.

Er is 4/6GB RAM-geheugen en 64GB interne opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 3120 mAh. De vingerafdrukscanner van de telefoon zit aan de achterkant van de telefoon.

Xiaomi Mi 8 Explorer

Xiaomi Mi 8 Explorer

Het toestel heeft verder vergelijkbare specificaties. Zo is het scherm en de camera hetzelfde. Wel heeft de SE een iets kleinere accu (3000 mAh) en is het toestel er ook met doorzichtige achterkant; dat doet ons denken aan de nieuwe HTC U12+. De smartphone heeft daarbij een vingerafdrukscanner onder het scherm zitten.

Mi 8-serie

Bij alle drie de smartphones is het geheugen niet uit te breiden met een geheugenkaart. Daarbij is er geen 3,5 millimeter aansluiting, maar dient muziek beluisterd te worden via de USB-C poort. De drie toestellen zijn voorzien van Android 8.1 Oreo en hebben de eigen MIUI 10 skin.

Voor de Mi 8 wordt een prijs gevraagd van 360 euro. De Mi 8 SE komt omgerekend uit op een prijs van 240 euro, de Mi 8 Explorer op 510 euro. Houdt er rekening mee dat deze prijzen zonder heffingen zijn, dus dat de toestellen (mochten ze naar Nederland komen) duurder zijn. Er is een kans aanwezig dat ze ons land bereiken. Eerder hebben Xiaomi en Kruidvat een samenwerking gestart, en ook Belsimpel importeert met regelmaat toestellen van Xiaomi. De toestellen liggen vanaf begin juni in de Chinese winkels.

De Mi 8-serie is de opvolger van de Mi 6-serie; het cijfer zeven lijkt te zijn overgeslagen. Dit heeft vermoedelijk te maken met het feit dat Xiaomi dit jaar haar achtste verjaardag viert.

Xiaomi Mi Band 3

Mi Band 3

Een ander nieuw product is de fitnesstracker Xiaomi Mi Band 3. Deze heeft een 0,78 inch scherm; het display is daarmee groter dan het voorgaande model. De Mi Band 3 komt beschikbaar als versie met en zonder NFC. De prijs ligt omgerekend rond de 25-30 euro.

MIUI 10

MIUI 10

MIUI 10 is de naam van de nieuwe skin van Xiaomi. Deze versie ligt over Android Oreo heen en komt met een reeks nieuwe verbeteringen. De versie is helemaal gericht op gestures, Ai (kunstmatige intelligentie) en de camera.

De interface is geoptimaliseerd voor toestellen met grotere schermen en voorzien van een nieuwe skin. Er is een nieuw recent-tabblad en de notificatiebalk is verbeterd. Xiaomi heeft ervoor gekozen om een nieuwe automodus toe te voegen voor prettiger gebruik in de auto en toegang tot snelle functies.

MIUI 10 car

De camera-verbeteringen zien we terug in een verbeterde portretmodus, met gebruik van bokeh. De AI zorgt ervoor dat de beste instellingen gekozen kunnen worden voor de foto, afhankelijk van de situatie. Er zijn ook nieuwe ringtones met meer natuurgeluiden. Het nieuws van MIUI 10 is te zien in onderstaande video.

De update voor MIUI 10 komt beschikbaar voor een grote groep oude toestellen. Hieronder vallen onder andere toestellen uit de Redmi 5-, Mi 5-, Mi 4-, Redmi 4- en Mi 6-serie. Ook de Mi Mix, Mi Mix 2 en Mi Note 2 krijgen de update. De toestellen krijgen deze update in juni-juli 2018.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel