Xiaomi smartphones gaan in het assortiment van Kruidvat

Winkelketen Kruidvat gaat beginnen met het verkopen van smartphones van de Chinese fabrikant Xiaomi. Daarbij zullen ook andere producten van Xiaomi bij de drogisterij verkocht worden.

Xiaomi bij Kruidvat

Xiaomi en de A.S. Watson Group, moederbedrijf van onder andere Kruidvat, hebben bekend gemaakt dat er samengewerkt gaat worden. Dankzij een distributiedeal met CK Hutchison zullen binnenkort Xiaomi-apparaten in de Nederlandse winkels van Kruidvat komen te liggen. Officieel gezien zijn de toestellen van de Chinese fabrikant niet verkrijgbaar in Nederland. Wel bieden verschillende winkels deze aan middels grijze import.

Xiaomi Redmi 5

Het Chinese Xiaomi heeft eerder bekend gemaakt uit te willen breiden naar Europa. De eerste stappen hiervoor zijn gezet in Polen en Spanje, maar verder bleef het stil. Nu komt het merk dus ook naar Nederland. CK Hutchison is tevens eigenaar van de mobiele provider ‘3’ en hierdoor kan het onder andere in Nederland toestellen verkopen via verschillende winkelketens, waaronder dus Kruidvat.

Naast smartphones zullen ook andere apparaten verkocht gaan worden bij de drogist, zo is bekend gemaakt. Hierbij kan gedacht worden aan lifestyle-producten (speakers, koptelefoons, powerbanks) en er wordt ook gesproken over IoT-producten (Internet Of Things) zoals slimme speakers en dergelijke. Tegenover Tweakers heeft Kruidvat de bevestiging gegeven dat nu gekeken wordt hoe het precies vormgegeven gaat worden. Mogelijk wordt eind mei meer bekend gemaakt over de komst van Xiaomi naar Kruidvat.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel