Xiaomi breidt uit in Europa: elektronica en smartphones nu ook in Spanje

De Chinese fabrikant Xiaomi breidt langzaam maar zeker verder uit in Europa. Het merk begon eerder al in Oost-Europa met de verkoop en nu is Spanje aan de beurt. Wat kunnen we van Xiaomi verwachten?

Xiaomi in Spanje

Spanje is toegevoegd aan het lijstje van landen waar Xiaomi de verkoop zal starten. De Chinese fabrikant staat bekend om de gunstig geprijsde toestellen van doorgaans prima kwaliteit. Daarnaast verkoopt het merk ook andere producten zoals action camera’s en bijvoorbeeld een Android settopbox.

Xiaomi heeft nu bekend gemaakt vanaf nu te starten met het verkopen van Xiaomi producten in Spanje. In oktober 2016 kwam het bedrijf met de mededeling dat het voet op Europese bodem ging zetten. Polen was hierbij het eerste land waar Xiaomi de verkoop begon en ook is er al een distributeur in Griekenland. Vanaf deze maand wordt dus begonnen met het verkopen van Xiaomi apparaten in Spanje.

Het is onduidelijk of Nederland en België ook Xiaomi kunnen verwachten. Liefhebbers zijn er in ieder geval genoeg. De betaalbare, interessante Xiaomi Mi A1 kan bijvoorbeeld al wel via verschillende Nederlandse webwinkels gekocht worden, zodat je niet zelf aan de slag hoeft te gaan met het importeren van toestellen. Ook verschillende andere toestellen worden op deze manier aangeboden in Nederland, maar een officieel distributienetwerk heeft Xiaomi in ons land -nog- niet.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel