Xiaomi Mi A1 aangekondigd: betaalbaar high-end toestel met dit jaar Oreo

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een nieuwe smartphone aangekondigd. Het gaat om de Xiaomi Mi A1 welke voorzien is van Android One. Opvallend aan de telefoon is de prijs en de specificaties. Dat belooft veel goeds.

Xiaomi Mi A1

Xiaomi staat erom bekend dat het betaalbare en prima toestellen uitbrengt. Echter is het aanbod van deze smartphones maar beperkt in ons land en in omliggende landen. Aan het portfolio van de Chinese fabrikant wordt nu de Xiaomi Mi A1 toegevoegd.

Xiaomi Mi A1 Zwart

De Xiaomi Mi A1 is een smartphone die draait op Android One, een pure versie van Android. Daarbij wordt het toestel gereleased met Android Nougat, maar belooft de fabrikant nog dit jaar het toestel te voorzien van Android 8.0 Oreo.

Er is een 5,5 inch Full-HD display, vingerafdrukscanner aan de voorzijde en 5 megapixel front-camera. Achterop zien we de 12 megapixel dual-camera met 2x optische zoom en 10x digitale zoom en dual-LED flitser. Tevens is het toestel uitgerust met een 3080 mAh accu, Snapdragon 625 octa-core processor, 4GB RAM, 64GB opslagruimte en USB Type-C poort.

De behuizing is vervaardigd uit metaal en Xiaomi maakt gebruik van 2.5D glas voor een luxere uitstraling. Ook zijn de hoeken afgerond. De eerste levering van het toestel start op 12 september voor een opvallend lage prijs van omgerekend 199 euro.

Xiaomi heeft bekend gemaakt het toestel in verschillende Europese landen uit te brengen. Hieronder vallen onder andere Bulgarije, Polen, Tsjechie, Griekenland en Hongarije. West-Europa wordt vooralsnog helaas overgeslagen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel