MIUI 9 geeft interface Xiaomi smartphones nieuw ontwerp en mogelijkheden

MIUI is een alternatieve interface voor Android die voornamelijk te vinden is op Xiaomi telefoons, ook zijn er een aantal onofficiële custom-roms voor andere telefoons. MIUI 9 brengt een aantal verbeteringen maar ook een flink aantal nieuwe functies en een vernieuwd ontwerp.

MIUI 9

De wereldwijde uitrol van MIUI 9, de opvolger van MIUI 8, laat nog even op zich wachten maar de Chinese versie van MIUI 9 geeft een goede indruk van wat komen gaat. Zo zal de focus komen te liggen op het verbeteren van de snelheid en stabiliteit van het systeem. Door gebruikers werd vaak geklaagd over een wat trage interface op het vlaggenschip van Xiaomi.

MIUI 9 System Opimization

Xiaomi zou aan MIUI 9 zeker 12 specifieke verbeteringen toegevoegd hebben voor de optimalisatie van het systeem. Er wordt beter omgegaan met de cache, geheugenbeheer en er is een nieuw ‘file system’. Dit alles moet de skin duidelijk sneller en stabieler maken.

MIUI 9 Smart Assistant

Daarnaast werkt Xiaomi aan de integratie van een assistent. Met deze assistent wordt het mogelijk snel te zoeken naar foto’s, notities en dergelijke. De Smart Assistant kan ook conversaties doorzoeken. Gebruikers krijgen verder de mogelijkheid om gerichter foto’s te doorzoeken met bijvoorbeeld tags, onderwerp en meer. Met de Smart App Launcher wordt op basis van wat op het scherm gebeurd, voorstellen gedaan om bepaalde apps te openen. Dit moet de productiviteit verhogen.

Overigens is het goed om te weten dat dit de Chinese versie van MIUI 9 betreft. Hierdoor kan het zijn dat niet alle functies die nu zijn aangekondigd, toegevoegd worden aan de internationale versie van de skin. Meer details hierover worden op een later moment bekend gemaakt. MIUI 9 zal later als update uitgerold worden naar een groot aantal toestellen van de Chinese fabrikant. De toestellen die de update als eerste krijgen zijn de Redmi Note 4, Mi 6 en Redmi Note 4X.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel