Xiaomi Mi 6 aangekondigd met dual-camera en Snapdragon 835

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft de nieuwe Xiaomi Mi 6 aangekondigd. Het toestel is de opvolger van de Mi5 en is voorzien van een dual-camera en de nieuwste Snapdragon 835 processor.

Xiaomi Mi 6

De Xiaomi Mi 6 is officieel gepresenteerd door de Chinese fabrikant. Het toestel valt op door het stijlvolle design en ontwerp. Er wordt gebruik gemaakt van een gebogen glazen voor- en achterzijde met een metalen frame. Daarbij is er onder het display een vingerafdrukscanner te vinden, geïntegreerd in de home-button.

Xiaomi Mi 6

Er is een dual-camera met tweemaal 12 megapixel. De camera biedt verder optische beeldstabilisatie. Aan de voorzijde van de Xiaomi Mi 6 bevindt zich het 5,15 inch Full-HD display. Voor het beluisteren van muziek kan gebruik gemaakt worden van de stereo speakers, een 3,5 millimeter aansluiting is helaas wegbezuinigd.

De telefoon heeft verder de snelle, nieuwe Snapdragon 835 processor, aangevuld met 6GB RAM. Xiaomi geeft verder de keuze aan interne opslagruimte voor 64GB of 128GB. De Mi 6 heeft een 3350 mAh accu en vermoedelijk draait de telefoon op Android 7.0 Nougat. Over de Android-skin ligt in ieder geval de eigen MIUI interface.

Xiaomi Mi 6 ceramic

Xiaomi levert de Mi 6 in verschillende kleuren; zwart, wit, blauw en zilver. Tevens komt de Mi 6 er in het keramiek en 18-karaats goud. De prijzen beginnen bij omgerekend zo’n 340 euro, hiervoor krijg je de 64GB versie. De 128GB versie kost omgerekend 395 euro en voor omgerekend 410 euro krijg je de keramische Xiaomi Mi 6. Het toestel is vanaf 28 april 2017 verkrijgbaar in China. Er is niks bekend over een eventuele komst naar landen buiten China, zoals naar Europa.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel