Xiaomi presenteert Xiaomi Mi 5C met eerste, eigen Surge S1 processor

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een nieuwe smartphone aangekondigd; de Xiaomi Mi 5C. Dat is overigens niet het enige wat de fabrikant heeft gepresenteerd, want het bedrijf bracht ook een eigen Surge 1 processor uit.

Surge S1 processor

Op een eigen event in China heeft Xiaomi haar Mi 5C aangekondigd. Deze smartphone is als eerst voorzien van een processor uit eigen huis. De processor heeft de naam Surge S1 en betreft een 64-bit octa-core processor. Vier A53 cores leveren een rekenkracht van 2.2 GHz, de andere vier A53 cores leveren 1.4 GHz. Daarbij is er VoLTE ondersteuning aanwezig.

Surge S1

Xiaomi Mi 5C

Op het event heeft Xiaomi ook een nieuw toestel aangekondigd; de Xiaomi Mi 5C. Dit is de eerste smartphone die is uitgerust met de eigen Surge S1 processor. De telefoon is uitgerust met een metalen behuizing, een 5,15 inch display en een 2860 mAh accu. Daarbij is er een 12 megapixel camera, 3GB RAM en 64GB (uitbreidbare) opslagruimte. Er is een USB Type-C poort en draait op Android 7.1 Nougat met MIUI.

De Xiaomi Mi 5C zal voorlopig alleen in China verkocht worden, daar is het toestel beschikbaar vanaf 3 maart. Onbekend is of het toestel later ook buiten China uitgebracht zal worden. De prijs ligt op 1499 Yuan, wat omgerekend zo’n 207 euro is.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel