Xiaomi Redmi 4 serie aangekondigd: drie stijlvolle toestellen voor bizar lage prijs

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft drie nieuwe toestellen aangekondigd. De toestellen vallen onder de Xiaomi Redmi 4 serie en bestaan uit de Redmi 4, Redmi 4A en Redmi 4 Pro Edition. De stijlvol vormgegeven toestellen zijn prima uitgerust en voorzien van een bizar lage prijs. Wat hebben de Xiaomi toestellen voor minder dan 120 euro te bieden?

Xiaomi Redmi 4-serie

Xiaomi heeft de Redmi 4 serie aangekondigd. Deze reeks toestellen kenmerken zich door hun prima uiterlijk, goede specificaties en een bizar lage prijs. We zetten de details van de verschillende toestellen voor je op een rij. Alle drie de smartphones hebben een metalen behuizing, een 5,0 inch display en Android Marshmallow met MIUI 8. Wel is het goed te weten dat de toestellen niet (alle) banden ondersteunen voor 4G in Europa.

Xiaomi Redmi 4A

Xiaomi Redmi 4A

Als eerst is er de Redmi 4A. De resolutie van het beeldscherm is 720p HD en er is een Snapdragon 425 quad-core processor met een rekenkracht van maximaal 1.4 GHz. Daarbij is er 2GB RAM-geheugen en 16GB (uitbreidbaar) interne opslagruimte. Het maken van foto’s kan met de 13 megapixel camera of de 5 megapixel front-camera. Daarnaast is er een flink accucapaciteit van 3120 mAh. Voor deze stijlvolle Xiaomi Redmi 4A betaal je omgerekend zo’n 66 euro, wat enorm scherp is voor een toestel met deze specs.

Xiaomi Redmi 4

Xiaomi Redmi 4

De Redmi 4 is een iets rijker uitgeruste smartphone dan de 4A. Overeenkomsten zien we in de 2GB RAM en het HD-beeldscherm. Er is een Snapdragon 430 octa-core processor met een maximale kloksnelheid van 1.4 GHz. Ook in de Xiaomi Redmi 4 vinden we 16GB opslagruimte (uitbreidbaar) en is er een 13 megapixel camera met autofocus en een 5 megapixel front-camera. Er is aan de achterkant een vingerafdrukscanner geplaatst en de accu heeft een flinke capaciteit van 4100 mAh. De prijs is omgerekend naar euro’s zo’n 93 euro.

Xiaomi Redmi 4 Pro Edition

Xiaomi Redmi 4 Pro Edition

De Xiaomi Redmi 4 Pro Edition is ook voorzien van een 5,0 inch display, maar dan met een 1080p Full-HD resolutie. Ook is er een krachtige Snapdragon 625 octa-core processor die geklokt is op maximaal 2.0 GHz. Er is 3GB RAM-geheugen, 32GB (uitbreidbare) opslagruimte en een flinke 4100 mAh accu. De Redmi 4 Pro Edition heeft een 16 megapixel camera en een 5 megapixel front-camera en biedt ook een vingerafdrukscanner. De kosten voor de ‘Pro Edition’ bedragen omgerekend zo’n 120 euro.

Komen ze naar Europa?

Het is niet bekend of de in China aangekondigde Redmi 4-toestellen in Europa uitgebracht gaan worden. De in ons land gebruikte 4G-banden worden door deze Xiaomi-toestellen nauwelijks ondersteunt, waardoor dit problemen op kan leveren bij het gebruik van het 4G-netwerk. Wel werd onlangs bekend dat Xiaomi bezig is om zich te vestigen in Europa.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel