Xiaomi MI 5S (Plus) officieel: Snapdragon 821, dual-camera en meer

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft zojuist twee nieuwe toestellen gepresenteerd. Het gaat om de Xiaomi Mi 5S en Xiaomi Mi 5S Plus. Beide toestellen zijn uitgerust met de nieuwste Snapdragon 821 processor en de Plus heeft een dual-camera meegekregen, alles voor een schappelijke prijs.

Xiaomi Mi 5S (Plus) officieel

De twee nieuwe vlaggenschepen van Xiaomi voor dit jaar zijn zojuist aangekondigd door de fabrikant. Het gaat om de Xiaomi Mi 5S en Mi 5S Plus. De toestellen vallen op door de nieuwste hardware en de prima specificaties voor een relatief bescheiden prijs. We zetten de specificaties voor je op een rij.

Xiaomi Mi 5S

Xiaomi Mi 5S

Er is een 5,15 inch Full-HD display, een 2.15 GHz Snapdragon 821 processor en een 12 megapixel camera met Sony sensor, optische beeldstabilisatie, dubbele-LED flitser en 4K video-opname. De front-camera telt 4 megapixel. Het RAM-geheugen bedraagt 3/4GB en het interne geheugen 64/128GB. Ook is er ondersteuning voor 4G en kan je de 3200 mAh accu opladen via de USB Type-C poort met ondersteuning voor Quick Charge. Het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow met het eerder aangekondigde MIUI 8.

Xiaomi Mi 5S Plus

Xiaomi Mi 5S Plus

De Plus variant van het toestel, voluit de Xiaomi Mi 5S Plus heeft een 5,7 inch Full-HD beeldscherm. De Snapdragon 821 processor is geklokt op 2.35 GHz en er is 4/6GB RAM en 64/128GB opslagruimte. De dual-camera telt 13 megapixel en biedt optische beeldstabilisatie, 4K video-opname en ClearSight technologie voor nog betere foto’s. De front-camera telt 4 megapixel. De Xiaomi Mi 5S Plus beschikt over een 3800 mAh accu met eveneens ondersteuning voor Quick Charge. De smartphone is uitgerust met Android 6.0 Marshmallow met daaroverheen de MIUI 8 skin.

Xiaomi Mi 5S

Prijs

Allebei de toestellen zijn voorzien van een vingerafdrukscanner. Bij de Mi 5S zit deze verwerkt in de home-button, bij de Plus zit deze aan de achterkant van het toestel. Verder beginnen de prijzen bij omgerekend 270 euro voor de Mi 5S met 3GB RAM en 64GB ROM. Voor de Xiaomi Mi 5S Plus met 4GB RAM en 64GB ROM betaal je omgerekend zo’n 310 euro.

Naar Nederland?

Het is niet bekend of de toestellen ook daadwerkelijk naar Europa zullen komen. Wel begon een Nederlandse webwinkel vorige week met de verkoop van Xiaomi toestellen in Nederland. Alles daarover lees je in dit artikel over Xiaomi in Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel