Xiaomi presenteert rijk uitgeruste Mi Note 2 en Mi MIX zonder schermranden

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd. Als eerst is er de Xiaomi Mi Note 2, een smartphone met een Edge-scherm en een uitgebreid aanbod aan specificaties. Ook zien we de Mi MIX; een erg strak toestel waarbij vrijwel de gehele voorkant uit scherm bestaat. Tevens werd een eigen Xiaomi Mi VR bril getoond.

Xiaomi Mi Note 2

De Xiaomi Mi Note 2 heeft wat weg van de Galaxy S7 Edge. Het toestel heeft een 5,7 inch OLED-display dat doorloopt aan beide zijkanten. Voor de behuizing is gekozen uit de materialen glas en metaal. Opvallend is de netwerk-ondersteuning bij de Mi Note 2. Deze biedt namelijk ondersteuning voor 37 4G-frequenties, zodat deze ook in ons land met de netwerken overweg moet kunnen.

Xiaomi Mi Note 2

Xiaomi heeft gebruik gemaakt van een flexibel display waardoor het lekkerder in de hand ligt. Het beeldscherm heeft een Full-HD resolutie. In de home-button is een vingerafdrukscanner geïntegreerd. Daarnaast is er een 4070 mAh accu, ondersteuning voor Quick Charge 3.0 en is er NFC en een 3,5 millimeter audio-jack.

Xiaomi Mi Note 2

Op het gebied van fotografie heeft Xiaomi de smartphone een 22.56 megapixel camera meegegeven. De lens komt uit de fabriek van Sony en is voorzien van elektronische beeldstabilisatie en fase-detectie autofocus. Aan de voorzijde is een 8 megapixel camera geplaatst.

De Xiaomi Mi Note 2 is uitgerust met een Snapdragon 821 processor met een maximale kloksnelheid van 2,35 GHz. Er is 4GB RAM-geheugen en voor de opslagruimte kan gekozen worden uit 64GB of 128GB. Er is geen mogelijkheid om dit geheugen uit te breiden. Voor de kleur van het toestel kan je kiezen uit zilver en zwart. De versie met ondersteuning voor onze 4G-netwerken krijgt een prijs van ongeveer 475 euro. Een releasedatum is helaas niet bekend.

Xiaomi Mi MIX

Xiaomi Mi MIX

Dan is er nog de Xiaomi Mi MIX, dat als prototype werd getoond. Het vrijwel randloze 6,4 inch display springt direct in het oog bij de Mi Max. De behuizing is vervaardigd uit keramiek en volgens de Chinese fabrikant is de speaker en de bewegingssensor van het toestel achter het glas geplaatst.

Xiaomi Mi MIX

De Xiaomi Mi MIX zou verschijnen met een Snapdragon 821 processor, 4GB RAM, 128GB opslagruimte en een 4400 mAh accu met ondersteuning voor snelladen. Daarbij is er een 16 megapixel camera, volwaardig NFC support en HD Audio. Er komt ook een Mi MIX 18K op de markt met 6GB RAM en 256GB opslagruimte. Voor de Mi MIX betaal je net als de Note 2 ongeveer 475 euro, voor de Mi MIX 18K ongeveer 542 euro.

Xiaomi Mi MIX

Het toestel zou wel daadwerkelijk volgens de fabrikant op de markt gebracht worden. Echter is een releasedatum voor de Mi MIX van Xiaomi niet bekend gemaakt.

Xiaomi Mi VR

Mi VR

Xiaomi presenteerde ook een VR-bril; de Mi VR. Deze virtual reality-bril is compatible met de Mi Note 2, Mi 5S, Mi 5S Plus en Mi 5 van Xiaomi. De prijs ligt rond de 30-35 euro en heeft een ingebouwde bewegingssensor. Ook hiervan is een verkoopdatum niet bekend.

Het is van geen van deze drie producten bekend of ze naar Nederland komen. Wel begon een webwinkel eerder met de verkoop van Xiaomi in Nederland. We houden de berichten voor je in de gaten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel