Xiaomi Mi Box officieel verkrijgbaar: Android TV op 4K

De Mi Box van Xiaomi is niet nieuw, het werd tijdens de Google I/O van dit jaar aangekondigd. Nu ligt de tegenhanger van Apple TV ook in de eerste winkels. Op de Mi Box is standaard Android TV 6.0 geïnstalleerd, waarmee Android ook op grote 4K schermen een volwaardig systeem wordt.

Xiaomi Mi Box eindelijk in eerste winkels

Afgelopen maand dook de Mi Box al op in een winkel van de Amerikaanse supermarktketen Walmart. Nu is de Mi Box ook in andere winkels van Walmart te vinden voor een prijs van 69 dollar. De Mi Box wordt tevens door de fabrikant, Xiaomi, verkocht op haar eigen website voor hetzelfde bedrag.

Mi Box Android TV

Met de Mi Box haal je Android gemakkelijk naar het grote scherm en krijgt je televisie een nieuw scala aan mogelijkheden. Naast het gemakkelijk huren van films via Google Play kun je ook games spelen. Met een maximale resolutie van 4K en 60 FPS ondersteunt het kleine apparaatje grote schermen. Natuurlijk mag ook DTS surround sound niet ontbreken, met slechts 8GB aan opslagruimte zal je snel op zoek moeten naar een extra opslagmedium.

De bediening van de Mi Box werkt op basis van spraakcommando’s via de bluetooth afstandsbediening. Naast de Mi Box krijgt de Amerikaanse koper ook toegang tot 3 maanden Pandora voor muziek, Sling TV voor live televisie en VUDU waarmee video’s gehuurd kunnen worden. Of de Mi Box ook naar Nederland en België komt is niet bekend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel