Nexus Player: een settop-box op Android 5.0 Lollipop

De Nexus Player is zojuist aangekondigd samen met de HTC Nexus 9 en Motorola Nexus 6, maar wat is de Nexus Player en wat kun je er precies mee? Volgens Google is de Nexus Player in ieder geval het antwoord op de AppleTV.

player-entertainment-1024Nexus Player

De Nexus Player is een settop-box die je op je televisie aankunt sluiten en je televisie uitbreidt met nieuwe mogelijkheden zoals toegang tot Netflix of YouTube. Maar de Nexus Player biedt meer dan alleen toegang tot films en video’s. Met de spraakgestuurde afstandsbediening krijg je toegang tot radiozenders via Tunein, kun je browsen op het internet maar ook content casten op dezelfde manier als met een Chromecast.

player-gaming3-1024

Ook kun je op de Nexus Player games spelen met een optioneel verkrijgbaar gamepad op Google I/O 2014 werd al een demonstratie gegeven van deze functie. Te zien was toen hoe er een multiplayer-game werd gespeeld tegen een smartphone gebruiker.

De Nexus Player zal vanaf 17 oktober bij Google te pre-orderen zijn, de prijs en levertijd voor Nederland zijn nog niet bekend.

Lees ook

Reageer op dit artikel