‘Asus Nexus Player wordt eerste set-top box met Android TV’

Volgens uitgelekte benchmarks is Android TV een stap dichterbij. Fabrikant Asus is volgens benchmarks bezig met de Asus Nexus Player, welke draait op Android L. Met Android TV wil Google de strijd aangaan met de AppleTV.

Android TV werd eind juni aangekondigd tijdens Google I/O en zou in de herfst van dit jaar uitgebracht gaan worden. Nieuwe uitgelekte benchmarks zouden erop duiden dat Asus bezig is met de ontwikkeling van een set-top box Android TV. Google wil met Android TV de strijd aangaan met mediaspelers zoals de AppleTV.

Asus Nexus Player

Onder de naam Asus Nexus Player lijkt Asus bezig te zijn met de eerste set-top box welke draait op Android. In de benchmarks is te zien dat het apparaat draait op Android L en aangestuurd wordt door een 1,8 GHz quad-core processor van Intel.

De Asus Nexus Player beschikt verder over 1GB RAM-geheugen en een interne opslagcapaciteit van 6GB. De set-top box van Asus is getest in combinatie met een 24 inch beeldscherm en een 32 inch beeldscherm, wat duidt dat het hier echt gaat om een mediaspeler voor de televisie.

Het is niet bekend of Asus Nexus Player de definitieve naam zal worden van de set-top box met Android L, maar dit zou zomaar kunnen. Meer van het apparaat is helaas nog niet bekend maar aangezien de herfst voor de deur staat, kan dit binnenkort zomaar veranderen.

Via

Lees ook

Reageer op dit artikel