Android TV officieel aangekondigd en nieuwe Chromecast-mogelijkheden

Google heeft zojuist op Google I/O Android TV aangekondigd en gedemonstreerd. Deze wordt naar verwachting in herfst officieel uitgebracht.

atv-home

Android TV Homescreen

Integratie met een decoder of  ieder ander HDMI apparaat. Android TV werkt dus als soort tussen station voor je televisie. Het Homescreen wordt als overlay over de HDMI input heen geprojecteerd. Zodat op de achtergrond live TV door gaat terwijl je door het menu scrollt. Het navigeren kan met een Android smartphone, maar ook met de nieuw aangekondigde Android wearables.

 

atv-search

Zoeken

Ook het zoeken via Android TV is goed uitgedacht. Zo is het mogelijk om te zoeken op voice command. Je kunt niet alleen simpele termen zoeken als “Jim Carrey” maar werkt ook met ingewikkelde zoek opdrachten als “Laat mij oscar genomineerde films uit 2012 zien”.

atv-games

Gaming

Aan de gamers onder ons heeft Google ook gedacht. Android TV biedt ook ondersteuning voor tal van games, de besturing hiervan verloopt met een gamecontroller. Hierbij is het ook mogelijk om tegen andere apparaten te spelen bijvoorbeeld tegen een tablet of smartphone gebruiker.

Overige functies

  • Volledige cast ondersteuning, net zoals Chromecast dat doet.
  • Nieuwe play store voor Android TV tegelijk met release van Android “L”.
  • Nieuwe SDK voor ontwikkelaars.

Chromecast

Ook voor Chromecast zijn er enkele verbeteringen uitgebracht, zo is er een pagina ontwikkeld waarop Apps voor Chromecast staan weergegeven. Verder wordt het mogelijk om content te casten naar een chromecast van een vriend. Hierdoor is het niet meer nodig om op hetzelfde WiFi netwerk aangesloten te zijn.

 Dit artikel wordt geupdate zodra er meer informatie beschikbaar is.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel