Xiaomi komt officieel naar Europa: Polen is eerste land

Xiaomi heeft bekend gemaakt definitief voet op Europese bodem te zetten. Polen is het eerste land waarin de Xiaomi toestellen beschikbaar komen. Ook worden toestellen aangepast voor de Europese markt.

Xiaomi naar Europa

De Chinese fabrikant Xiaomi is begonnen met het zich vestigen in Europa. In Polen is een distributeur en officieel verkooppunt aangewezen voor de producten van Xiaomi. Xiaomi is een erg geliefd merk en niet alleen met smartphones. Ook bijvoorbeeld de interessante Xiaomi powerbank en verschillende accessoires zijn populair.

Niet alleen verkoop

Dat Xiaomi zich nu in Polen vestigt betekent niet alleen dat inwoners uit Polen daar toestellen kunnen aanschaffen. Het wordt ook mogelijk om hem te laten repareren, met de daarbijbehorende wettelijke garantie, zo meldt Tweakers.

Xiaomi Europa
Xiaomi Redmi 3S

Aangepaste versies: volwaardige 4G-ondersteuning

Er zullen drie toestellen uitgebracht worden op de Poolse markt. De Redmi 3S, Redmi Note 3 en de Xiaomi Mi 5. Eerder startte een webwinkel met de verkoop van Xiaomi in Nederland. Echter bieden die toestellen geen ondersteuning voor de 800MHz-band voor 4G. Xiaomi voorziet de officiële Europese toestellen wel van deze ondersteuning. De toestellen worden dus aangepast met volledige 4G-ondersteuning voor in Europa.

Andere landen

Op dit moment is niet duidelijk of Xiaomi verder nog uitbreidingsplannen heeft. Het lijkt ons aannemelijk dat in een later stadium ook andere Europese landen toegevoegd worden, aan het lijstje met landen waar Xiaomi zich zal vestigen. Het lijkt ons niet heel waarschijnlijk dat Xiaomi de toestellen alleen aanpast voor de Poolse markt. DroidApp zal je uiteraard op de hoogte houden zodra er meer informatie bekend is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel