Xiaomi presenteert Xiaomi Mi 5X: betaalbaar en dual-camera

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een nieuwe smartphone aangekondigd. De Mi-lijn wordt uitgebreid met de Xiaomi Mi 5X. Dit toestel kenmerkt zich door een (herkenbare), metalen behuizing met een dual-camera en een interessant prijskaartje.

Xiaomi Mi 5X

De Xiaomi Mi 5X is een nieuw betaalbaar toestel met een dikte van slechts 7,3 millimeter. De behuizing van de Mi 5X bestaat uit aluminium en aan de achterzijde bevindt zich de vingerafdrukscanner en de dual-camera.

De dual-camera heeft twee sensoren van 12 megapixel; een voor telefoto en een voor wide-angle. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende software-toevoegingen zoals het vervagen van de achtergrond in de portret-modus. Daarbij is er aan de voorzijde van de Xiaomi Mi 5X een 5 megapixel camera te vinden.

Xiaomi Mi 5X

Er is een 5,5 inch Full-HD display, een Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor, Android 7.1 Nougat met MIUI 8 als skin (krijgt update naar versie MIUI 9) en 4GB RAM. Daarnaast is er ruimte voor een tweede simkaart. Het slot kun je ook gebruiken voor een geheugenkaart om de 64GB aan opslagruimte uit te breiden. Verder is er een 3,5 mm aansluiting, ondersteuning voor WiFi, Bluetooth, 4G en een USB Type-C poort. De accu heeft een capaciteit van 3080 mAh.

Xiaomi prijst de Mi 5X op 1499 yuan, wat omgerekend zo’n 190 euro is. Het toestel is beschikbaar in de kleuren zwart, goud en roze-goud. Je kunt het toestel vanaf 1 augustus vinden in China. Over een komst naar Europa is niets bekend, maar de kans lijkt zeer klein.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel