Xiaomi Mi A2: december-update zorgt opnieuw voor bootloop-problemen

Opnieuw blundert Xiaomi met een software-update voor de Xiaomi Mi A2. Voor de zoveelste keer belanden toestellen van de Chinese fabrikant in een bootloop na het updaten van hun toestel. Ook gebruikers in Nederland melden problemen.

Xiaomi Mi A2: opnieuw bootloop-problemen

Het gaat niet bepaald lekker de laatste tijd bij Xiaomi, wat betreft het uitrollen van updates. Voor de zoveelste keer zorgt een nieuwe update voor grote problemen. Waar gebruikers eerder met de beveiligingsupdate van november te maken kregen met bootloop-problemen, is dat nu het geval. Toen bij de Xiaomi Mi A1 en A2, nu (vooralsnog) alleen bij de A2. (Tevens kreeg de Mi A1 na de Pie-update problemen met 4G). Waar het vorige geval een verband leek te hebben met de Nederlandse taal, is dat nu niet het geval. Gebruikers van over de hele wereld lijken problemen te hebben, al lijkt niet iedere gebruiker te maken te hebben met de problemen.

Na de beveiligingsupdate van december melden Xiaomi Mi A2 gebruikers problemen, waarbij het toestel in een bootloop belandt. Dit kan niet opgelost worden, want gebruikers zouden niet in het recovery-menu kunnen komen. Ook is het niet mogelijk om via Fastboot de bootloader te ontgrendelen omdat er een foutmelding dan verschijnt.

Xiaomi heeft geen inhoudelijke reactie gegeven op de problemen met de Xiaomi Mi A2. Wel meldt het bedrijf dat klanten naar de winkel kunnen gaan waar ze het toestel aangeschaft hebben. Het is onbekend wat precies de oorzaak is van opnieuw dit bootloop-probleem. Daarnaast is het onduidelijk wat mensen nu kunnen doen en of het vanaf een afstand opgelost kan worden. Degenen die eerder hun bootloader ontgrendeld hebben, zouden nog kunnen proberen de firmware opnieuw te flashen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel