Xiaomi Mi A2: november-patch blijft voor ellendig veel problemen zorgen: de oplossing

Xiaomi bracht als een van de eerste fabrikanten de beveiligingsupdate van november uit voor hun Xiaomi Mi A2. Echter ging dit niet zonder problemen. Na een tweede update die nu is verschenen, blijven problemen van bootloops veel gebruikers treffen.

Opnieuw opstarten, bootloops en problemen

De bezitters van de Xiaomi Mi A2 hebben hun handen vol aan problemen met het betaalbare toestel van de Chinese fabrikant. Een grote groep gebruikers meldt aan DroidApp dat zij sinds de uitrol van de november-update, begin deze maand, steeds opnieuw tegen problemen aanlopen. De problemen spelen al meer dan een week, en Xiaomi lijkt nog altijd niet met een oplossing te komen.

Gisterenavond leek er een sprankje hoop, toen er een tweede update uitgebracht werd voor de Xiaomi Mi A2. Deze update bevatte een tweede versie van de beveiligingsupdate van november 2018, maar opnieuw waren de problemen niet opgelost.

Xiaomi Mi A2 bootloop november

De problemen

Het gaat om problemen zoals het steeds opnieuw opstarten, waarbij het toestel in een bootloop belandt. Dit betekent dat je er in de praktijk eigenlijk niet tussenkomt en je niks met je telefoon kunt. Gelukkig hebben een aantal DroidApp-lezers een tip met ons gedeeld die het probleem tijdelijk even uitbannen. Hoewel het gaat om een onhandige oplossing, kun je in ieder geval je toestel weer gebruiken.

Om de bootloops te beëindigen, dien je het toestel zonder simkaart op te starten. Je haalt je simkaart dus uit het toestel. Vervolgens lijkt het bij meerdere gebruikers vervolgens te helpen om het toestel om te zetten naar de Engelse taal, en dus niet de Nederlandse taal. Wanneer je hem in het Nederlands laat staan, zou dit goed moeten gaan, totdat je het toestel weer uitzet (of wanneer dus de accu leeg is). Hij zal dan weer in een bootloop schieten. Het terugzetten naar fabrieksinstellingen (Factory reset) levert bij de meeste gebruikers geen voordeel op. Harm deelt ons de volgende stappen die hem hebben geholpen;

  1. Opstarten zonder SIM-kaart
  2. Telefoon op Engels
  3. SIM-kaart er weer in
  4. Pincode van de SIM-kaart gehaald
  5. Telefoon weer op Nederlands

Het is te hopen dat Xiaomi snel een update uitbrengt zodat Nederlandse gebruikers zonder problemen hun toestel weer kunnen gebruiken. Hoewel de kans klein is dat gebruikers de update nog niet hebben gedownload, is het aan te raden deze niet te installeren zolang deze problemen nog spelen.

Update 16/11: Xiaomi heeft voor de Xiaomi Mi A2 de update naar Android Pie uitgebracht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel