Xiaomi verzamelt gebruikersdata via MiuiDaemon app op smartphones

Nadat eerder al aan het licht kwam dat OnePlus en Wiko gebruikersdata verzamelde lijkt nu ook Xiaomi data te verzamelen. Via een app die op verschillende exemplaren van onder andere de Xiaomi Mi 6 te vinden is, worden allerlei gegevens naar een Chinese server doorgespeeld.

Xiaomi verzamelt gebruikersdata

Via een kleine applicatie op onder andere de Xiaomi Mi 6 smartphone worden telemetriegegevens doorgestuurd naar een server in China. Onder deze gegevens vallen onder andere screen-on tijd, geheugen en opslag verbruik. Draaiende processen, informatie over verbindingen en gebeurtenissen die op je scherm zichtbaar zijn. Ook het IMEI nummer wordt meegestuurd.

Wil je controleren of je deze applicatie op je Xiaomi toestel hebt dan kun je via het Instellingenscherm naar Apps gaan. Daar vink je aan dat je ook systeemapplicaties wilt zien en zoek je naar MiuiDaemon. Op dit moment is er nog geen methode om de applicatie te verwijderen of de dataverzameling te stoppen. Xiaomi heeft zelf ook nog niets gezegd over de verzameling van gebruikersdata.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel