YotaPhone 3 met e-ink scherm aan achterzijde gepresenteerd

Yota is een Russisch bedrijf dat verschillende smartphones heeft uitgebracht. Nu is de YotaPhone 3 aangekondigd en valt op door het speciale beeldscherm aan de achterzijde. De derde smartphone van het bedrijf heeft weer een groot aantal verbeteringen gekregen.

YotaPhone 3

De YotaPhone is altijd al een speciale smartphone geweest. Met de derde smartphone van het bedrijf; de YotaPhone 3, zet de Russische fabrikant Yota dit succes voort. Het toestel heeft net als de voorgangers twee beeldschermen waarvan één aan de achterzijde. Dit speciale beeldscherm betreft een e-ink display met een resolutie van 720p en heeft een grootte van 5,2 inch. Het tweede beeldscherm is bedoeld voor het lezen van bijvoorbeeld boeken.

Aan de voorzijde heeft de YotaPhone 3 een Super AMOLED Full-HD display met een grootte van 5,5 inch. Daarbij is er een Snapdragon 625 processor, 64GB/128GB opslagruimte en 4GB RAM-geheugen. Er is een 12 megapixel camera aan de voorzijde, een 13 megapixel camera met LED-flitser aan de achterkant. Er is een 3300 mAh accu, een vingerafdrukscanner en een USB Type-C poort. Over Android 7.0 Nougat ligt het eigen YotaOS 3.0.

De smartphone krijgt een adviesprijs mee van omgerekend zo’n 430 euro. Vanaf september moet het toestel in China verkrijgbaar zijn. Het is op dit moment niet bekend of de telefoon ook in Nederland wordt uitgebracht. De voorganger, de YotaPhone 2 kwam naar Nederland voor een bedrag van 699 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel