YouTube update: grotere previews en verbeteringen voor Android-app

YouTube is bezig met het uitrollen van een update voor de Android-app. Met de server-side update van de applicatie duiken grotere previews op. Voortaan kan je sneller een video afspelen en hoef je minder stappen te doorlopen. Daarnaast zijn er ook enkele andere verbeteringen doorgevoerd in de YouTube-app.

YouTube previews

YouTube is bezig met het gefaseerd uitrollen van een gewijzigde interface voor de Android-app. In september schreven we al over de grotere previews, maar deze waren vooralsnog voor vrijwel niemand beschikbaar. Vandaag kregen we op één van onze toestellen op de redactie de nieuwe interface te zien.

YouTube preview

In iemands profiel kan je op een snellere manier de video afspelen. Daarnaast duiken de grote previews ook op in het startscherm van de YouTube app. We hebben de verschillen tussen de oude en de nieuwe interface voor je afgebeeld in de screenshots, waarbij rechts in beeld de nieuwste versie is te zien. In het overzicht duikt een nieuwe knop op onder de video. Hiermee kan je ondertussen door de app navigeren, terwijl onderin beeld automatisch de desbetreffende video wordt afgespeeld.

Naast de nieuwe previews is het vanaf nu ook mogelijk om snel terug- en vooruit te spoelen. Door over de video naar links of naar rechts te vegen kan je terugspoelen of vooruitspoelen met de YouTube app. Ook deze mogelijkheid dook onlangs op.

YouTube spoelen

De update voor de YouTube app zal zoals gezegd middels een update aan de kant van de server uitgerold worden. Hierdoor kan het even duren totdat je de update ook binnenkrijgt.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel