Ziggo trekt stekker uit apps voor mobiel bellen via vaste lijn

Ziggo zal aan het einde van de maand april stoppen met de applicaties die het mogelijk maken om via de vaste lijn, mobiel te bellen. Een voorbeeld hiervan is de Ziggo Bapp app. Ook de UPC Phone App zal niet langer meer aangeboden worden na 29 april.

Ziggo Bapp

Kabelbedrijf Ziggo stopt per 29 april 2016 met het aanbieden en ondersteunen van de applicaties Ziggo Bapp en UPC Phone App. Beide apps maakte het mogelijk om via de vaste lijn mobiel te bellen. Vanaf die datum zijn beide applicaties niet meer te gebruiken. Volgens de kabelaanbieder is de populariteit van de apps erg laag. Er is door Ziggo (en toentertijd door UPC) nooit grote aandacht uitgegaan naar de applicaties die beschikbaar zijn voor iOS en Android.

Ziggo Bapp

In juli 2014 werd Ziggo Bapp uitgebracht voor Android. Ziggo-klanten konden bellen via WiFi met hun mobiele telefoon tegen het tarief van de vaste lijn. Echter was het alleen mogelijk om uitgaande oproepen te doen via de app. Tot 29 april kan de applicatie dus nog gebruikt worden, daarna zijn de toepassingen niet meer te gebruiken. De kans is groot dat Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, met haar apps de concurrentie niet kon winnen van bijvoorbeeld Facebook Messenger, Google Hangouts en WhatsApp.

Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel