Deze zomer start nieuwe proef met mobiel betalen in openbaar vervoer

Van de week schreven we over het geflopte OV Chip Mobiel, een proef waaruit de stekker getrokken is. Nu is er toch nog hoop aan de horizon. Dit jaar nog zal gestart worden met een nieuwe proef waarmee je in het openbaar vervoer kunt betalen met je smartphone (en bankpas).

Nieuwe proef in het OV

Met je smartphone betalen in het openbaar vervoer; het klonk ideaal. Afgelopen week werd duidelijk dat de proef met het betalen via de smartphone in het OV niet werd doorgezet. Er waren veel teveel problemen en vooral; veel te omslachtig. Deze zomer moet worden begonnen met een nieuwe proef waarbij reizigers met hun telefoon in het OV kunnen betalen.

De pilot die begint wordt opgezet door de grote banken in Nederland, in samenwerking met creditcard-maatschappijen Visa en Mastercard. Vanaf deze zomer moet het mogelijk worden om in te checken met de bankpas, maar ook met de smartphone. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de NFC-chip. Op verschillende plekken in de wereld is het al normaal om op deze manier in het openbaar vervoer te betalen.

Officieel zou de test met het betalen in de trein, tram, bus, metro en ander OV al in het voorjaar moeten starten. Dat is nu uitgesteld naar deze zomer vanwege de gestrande proef, zo stelt Betaalvereniging Nederland in het AD. De proef die er nu aan zit te komen wordt op kleine schaal getest; alleen bij de HTM in Den Haag en op het treintraject van NS Leiden – Den Haag. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel