De 5 meest onmisbare apps van 2014 volgens Michel

Op de laatste dag van 2014 schrijft DroidApp-schrijver Michel over zijn vijf onmisbare apps van het afgelopen jaar. Want uit de duizenden applicaties die in de Play Store te vinden zijn, heeft Michel zijn vijf weten samen te stellen.

Ik heb er uiteraard meer dan 5 onmisbare apps op mijn telefoon staan, maar zal de 5 belangrijkste voor mij eruit halen. Het is een selectie van van de ontelbare apps die dit jaar weer zijn uitgebracht. Laat ik beginnen bij nummer 1…..

Spotify

spotifyDat is voor mij Spotify nu heb ik dus het zelfde als Luke maar daar kan ik echt niets aan doen. Ik ben echt gek op muziek en deel dit dan ook graag met mijn gezin. Als ik ze naar bed breng gaat de JBL Flip 2 mee naar boven. Ik heb de betaalde versie het kost wat meer maar je kan ook gelijk veel meer. Eigen playlist samen stellen je eigen favoriete samenstellen en uiteraard de allernieuwste muziek binnen handbereik. Voor mij dus daarom op nummer 1.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Fenix

fenixVoor de nummer 2 zeg ik Fenix dat is een Twitter-app en als je het aan mij vraagt de beste. De layout is goed netjes en strak. Je kan genoeg veranderen in je instellingen maar wat ik eruit vind springen is de realtime upates. Dat houd in dat Fenix geen update doet om de paar minuten maar gewoon de lijn open houd. Stelt misschien niet voor maar ik vind het erg handig. Fenix is wel een betaalde app maar zijn geld dubbel en dwars waard.

Fenix for Twitter
Fenix for Twitter
Ontwikkelaar: mvilla
Prijs: € 4,19

Marktplaats

marktplaatsDeze staat op een stevige 3de plaats bij mij ik ben echt een marktplaats junkie. Ben altijd aan het rondneuzen ook al heb ik niets nodig. Als mij vrouw ziet dat ik aan het neuzen ben dan zegt ze alweer wat heb je nu weer op het oog nou niets gewoon aan het kijken. Je zou bijna zeggen dat Marktplaats voor mij een soort oneindig boek is ik vind het nooit vervelen. De app ziet er goed uit en word regelmatig verbeterd dus een dikke duim voor Marktplaats.

Marktplaats
Marktplaats
Ontwikkelaar: Marktplaats BV
Prijs: Gratis

Fleksy

fleksyDeze heb ik pas ontdekt via, hoe kan het ook anders, DroidApp.nl het was Stefan die met het bericht over Fleksy kwam. Sindsdien heb ik op mijn telefoon en tablet Fleksy geïnstalleerd en gebruik niets anders meer. Ik vind de toetsen erg fijn je kan ze groot zetten, middel en klein en ook kan je de kleur veranderen in hoe jij dit wilt. Er zijn na de laatste update nu ook thema’s zoals ‘Frozen the Movie’ en ‘The Hunger Games Mockingjay’ te koop voor een kleine vergoeding. Ben wel overgestapt van de beta-versie naar de volledige versie omdat ik vind dat deze app dit verdiende. De ontwikkelaar is goed bezig en mag hoog scoren met zijn app.

Fleksy toetsenbord GIF
Fleksy toetsenbord GIF
Ontwikkelaar: Thingthing Ltd
Prijs: Gratis+

Eyefi Mobi

eyefiPas aangeschaft en nu al een onmisbare app op mijn telefoon en tablet. Luke heeft hier de Eyefi review over gedaan en dat heeft mij over de streep getrokken. Ik kon wel een nieuwe camera kopen maar ben nog heel erg blij met mijn Sony Nex 5n. Deze heeft geen wifi dus erg makkelijk om deze Eyefi Mobi-kaart te kopen zodat het delen en opslaan van foto’s een eitje is. Ik heb op mijn telefoon de Eyefi Mobi-app en op mijn tablet de Eye-Fi app en deze apps werken perfect. Je kan deze ook gratis uit de Google Play Store halen, maar zijn alleen te activeren met een code die je krijgt bij de aankoop van een Eyefi SD-kaart. Kortom een leuke app in combinatie met de SD-kaart, ook voor Instagram-gebruikers.

Keenai
Keenai
Ontwikkelaar: Ricoh Company, Ltd
Prijs: Gratis+

Oké, deze ook nog dan…

Net als mijn voorgangers heb ook ik nog meer apps die goed en leuk zijn. Ook mag Telegram in het lijstje en MX speler. Ik kijk soms onderweg nog wel eens een film en deze speelt nagenoeg alles af. ING is een erg goede app voor de bankzaken en deze is verkozen tot beste Nederlandse app en ik snap wel waarom. Mijn laatste is de Horizon Go app van UPC, dat mag ook wel eens gezegd worden dat dit een erg goede app is. Toch zijn er nog wel een aantal dingen die verbeterd zouden kunnen worden. Maar er is veel geld en tijd in gestoken door UPC en het resultaat tot nu toe mag er zeker zijn.

Maar dat is het tot nu toe. Ik ga morgen wat biertjes drinken richting het nieuwe jaar en zal die een review geven met de bier-app van Untappd ook verkrijgbaar in de Google Play Store 🙂

Iedereen een heel goed uiteinde en een gezond- en app-vol nieuwjaar!

Bekijk ook:

Dit artikel is geschreven door Michel

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel