HTC BlinkFeed: RSS-feed toevoegen

HTC Sense is uitgerust met de widget-applicatie BlinkFeed. Met HTC BlinkFeed worden de updates uit sociale netwerken en websites samengebundeld, en in een overzicht weergegeven. Als HTC BlinkFeed in de lijst met websites je favoriete website er niet tussen heeft staan, kan je je eigen (RSS-) feed toevoegen aan de app. In deze how-to laten we zien, hoe je dat eenvoudig kan doen. 

HTC BlinkFeed heeft de mogelijkheid tot het zelf toevoegen van een RSS-feed, maar die zit een beetje verborgen in de applicatie. In dit stappenplan leggen we stap voor stap uit, hoe je eenvoudig en snel een RSS-feed kan toevoegen van een willekeurige website.

Blinkfeed RSS

  1. De website: allereerst ga je naar de website van wie je de feed aan BlinkFeed wil toevoegen. Doe dit met de stock-browser van HTC zelf, via browsers als Opera, Firefox of Google Chrome, is het zover bekend niet mogelijk de RSS-feed aan BlinkFeed toe te voegen.
  2. Zoek de RSS-feed: de RSS-feed vinden is bij de ene website makkelijker dan bij de andere website. Als voorbeeld pakken we het voorbeeld van DroidApp. De feed van de website herken je aan het RSS-icoon zoals is te zien in de screenshot.
    Blinkfeed RSS
  3. RSS-feed: wanneer je de XML-feed aanklikt, of gelijk het website-adres van de RSS-feed opent, wordt automatisch een nieuw scherm geopend. Het nieuwe scherm laat rechtsboven in beeld een icoontje zien. Dat icoontje moet aangeklikt worden.
    Blinkfeed RSS
  4. In BlinkFeed: in het scherm zijn de nieuwsberichten van de desbetreffende website te zien. Vervolgens kan je je abonneren op de feed, zodat deze weergegeven wordt bij de updates van HTC BlinkFeed. Wanneer je op ‘opslaan’ hebt geklikt, wordt de RSS-feed weergegeven tussen de andere updates, in HTC BlinkFeed.Blinkfeed RSSDroidApp in HTC BlinkFeedvoor het laatste Android nieuws, inclusief de leukste, interessantste applicaties voor Android, kan je natuurlijk ook DroidApp toevoegen. De RSS-feed van DroidApp vind je hier. En open je die link met de browser op bijvoorbeeld je HTC One M8, kan je je gelijk abonneren, zodat de feed in BlinkFeed is terug te zien! Uiteraard kan je de link ook toevoegen aan je RSS-lezer zoals Feedly.

Lees ook

Reageer op dit artikel