Alcatel One Touch Idol X+ ontvangt update naar Android 4.4 KitKat

Alcatel gaat de One Touch Idol X+ een update geven naar Android 4.4 KitKat. Het bericht is opmerkelijk omdat Alcatel One Touch niet vaak een update uitbrengt naar een hogere Android-versie voor haar smartphones. De Alcatel One Touch Idol X+ is een van de weinige smartphones op dit moment met een octa-core processor.

Alcatel One Touch gaat de Idol X+ voorzien van Android 4.4 KitKat. De Indiase tak van Alcatel One Touch heeft op Facebook bekend gemaakt dat morgen (15 augustus) begonnen zal worden met de uitrol van de update. Op dit moment draait de smartphone van Alcatel One Touch nog op Android 4.2 Jelly Bean.

Hoewel Alcatel One Touch in India al wel de toezegging heeft gedaan voor de update naar Android 4.4 KitKat is het nog niet bekend of ook de Nederlandse gebruikers de update zullen ontvangen. Wel lijkt de kans dat Nederlandse en Belgische bezitters de update krijgen vrij groot. Alcatel One Touch heeft verder niets losgelaten over de verbeteringen en aanpassingen die zijn toegepast in de update naar Android 4.4 KitKat. Wel is bekend dat de update voor de Alcatel One Touch Idol X+ middels OTA (over-the-air) beschikbaar zal komen.

idol x+

Echter zal de transparante notificatiebalk uiteraard ook meegenomen zijn in de update, en zullen andere typische Android 4.4 KitKat eigenschappen in de update voor de Alcatel One Touch Idol X+ te vinden zijn. Alcatel One Touch staat er over het algemeen om bekend dat ze de UI (User Interface) niet onnodig aanpassen waardoor het bijna lijkt alsof het toestel op stock-Android draait.

De Alcatel One Touch Idol X+ werd in april van dit jaar uitgebracht in Nederland. Het toestel beschikt over een razendsnelle 2 GHz octa-core processor met dus 8 kernen. Het beeldscherm betreft een 5 inch Full-HD display met Gorilla Glass 2. Daarnaast beschikt de Alcatel One Touch Idol X+ over een 13.1 megapixel camera.

Lees ook

Reageer op dit artikel