Archos 50d Helium: stijlvolle smartphone voor scherpe prijs

De Franse fabrikant Archos heeft een nieuwe, uitgebreide smartphone aangekondigd. Het gaat om de Archos 50d Helium. Opvallend aan het toestel is de hoeveelheid aan opties en mogelijkheden. Nog opvallender is het lage prijskaartje van 150 euro.

Archos 50d Helium

Archos heeft de Archos 50d Helium aangekondigd. Dit toestel moet nog deze maand op de markt verschijnen voor 149 euro. Voor dit bedrag krijg je een stijlvolle smartphone met een 5.0 inch IPS beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Archos zal de 50d Helium voorzien van de meest recente Android-versie: Android 5.1 Lollipop, wat opvallend is voor een smartphone in deze prijsklasse.

Archos 50d Helium

Onder de motorkap van de Archos 50d Helium vinden we een Qualcomm Snapdragon 410 quad-core processor met een rekenkracht van 1.2 GHz. Verder is het toestel uitgerust met 1GB RAM-geheugen en 8GB intern geheugen. Dit interne geheugen kan worden uitgebreid met een geheugenkaart van maximaal 64GB. Het toestel biedt plaats voor twee simkaarten, handig voor als je zakelijk en privé gescheiden wilt houden of als je op vakantie een lokale simkaart wil gaan gebruiken.

Archos 50d Helium

Ook op het gebied van netwerk komt de Archos 50d Helium niks tekort. Het toestel geeft je toegang tot het 4G-netwerk en natuurlijk ook WiFi, Bluetooth en GPS. Aan de achterzijde van de 50d Helium bevindt zich een 13 megapixel camera met autofocus en LED-flitser. Als je graag een selfie wil maken, kan je gebruik maken van de 5 megapixel front-camera.

Archos 50d Helium

De accu is verwisselbaar en we treffen hier een accu van 2100mAh. Archos vermeldt verder dat je twee achterkantjes meegeleverd zal krijgen om zo de Archos 50d Helium aan je eigen stijl aan te kunnen passen. Deze maand nog moet de Archos 50d Helium voor 149 euro in de Nederlandse en Belgische winkels komen te liggen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel