Archos 50e Helium en Archos Diamond S aangekondigd

Archos heeft voorafgaand aan de IFA twee nieuwe smartphones aangekondigd: de Archos 50e Helium budget smartphone en de Archos Diamond S als middenklasser.

Archos 50e Helium

De Archos 50e Helium is een budget smartphone die is voorzien van een 5 inch HD IPS display. Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 210 processor met een kloksnelheid van 1,1GHz. Er is 1GB RAM-geheugen en 8GB opslagruimte voor apps en multimedia aanwezig in de 50e Helium. Mocht je aan 8GB niet genoeg hebben dan is dit uitbreidbaar met maximaal 32GB via een MicroSD kaart.archos-50e-heliumHet toestel is voorzien van Android 5.1 Lollipop en biedt ondersteuning voor twee Micro SIM-kaarten. Foto’s kunnen worden gemaakt met de 8 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. Qua accucapaciteit beschikt de Archos 50e Helium over 2100mAh. Dit toestel zal in november op de Nederlandse en Belgische markt komen met een adviesprijs van 129 euro.

Archos Diamond S

De Archos Diamond S is de jongste telg in de Diamond serie van de Franse fabrikant, het toestel richt met het hogere prijskaartje op het midden segment. Aan boord van de Diamond S vinden we niet alleen een 5 inch Super AMOLED Gorilla Glass scherm. Maar ook 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte die uitgebreid kan worden middels een MicroSD kaart. Verder beschikt het toestel over een Mediatek MT6753 processor die over 8 rekenkernen beschikt met een kloksnelheid van 1,5GHz.archos-diamond-sDit toestel heeft een 16 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Op de Archos Diamond S is Android 5.1 Lollipop te vinden en heeft het toestel eveneens Dual-SIM ondersteuning. De batterij heeft een capaciteit van 2300 mAh en dat zou in de theorie voldoende moeten zijn om minimaal een dag met het toestel vol te kunnen houden. De Archos Diamond S zal in november op de Belgische en Nederlandse markt worden geïntroduceerd voor een prijs van 229 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel