Galaxy S6: software-update voor RAM-problemen uitgerold

Samsung heeft een nieuwe update vrijgegeven waarbij vermoedelijk de problemen met het RAM-geheugen opgelost worden. De software-update wordt voor zowel de Samsung Galaxy S6 als voor de Galaxy S6 Edge uitgerold.

Galaxy S6 RAM-probleem

De Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge kunnen vanaf vandaag een nieuwe update verwachten. De Koreaanse fabrikant heeft vandaag een update vrijgegeven waarbij de problemen met het RAM-geheugen vermoedelijk opgelost worden. De nieuwe update houdt de Android-versie wel hetzelfde; Android 5.0.2 Lollipop.

Software-update

De software-update is circa 138 MB groot, maar er wordt niet definitief gesproken over de problemen rondom het werkgeheugen van het toestel. Deze problemen zouden de Galaxy S6 onnodig traag maken en zouden er processen onterecht afgesloten worden. Wel staat in de changelog van de update dat er verbeteringen doorgevoerd zijn in de stabiliteit en prestaties.

Galaxy S6 software-update

Het versienummer van de update is G920FXXU1AODG en wordt vanaf nu uitgerold in de Europese landen. Wanneer de update precies beschikbaar is in Nederland, is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal dit niet te lang duren.

Mocht jij de update binnenkrijgen op je Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge, laat het ons dan zeker weten. We zijn ook erg benieuwd naar je bevindingen of je verschil merkt.

bron GSMArena

Lees ook

Reageer op dit artikel