Toont Google de Nexus 5 (2e generatie) in nieuwe promo-video?

Google is achter de schermen vermoedelijk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Nexus-smartphone. Wie de fabrikant is, dat is nog even afwachten maar waarschijnlijk wordt dit Huawei of LG. Nu is de mogelijke 2e generatie van de Nexus 5 te zien in een promovideo van Google.

Nexus 5 (2e generatie)

Google lanceerde vorige week haar eigen mobiele provider: Google Project Fi. Daarbij hoort een promovideo waarin deze keer niet een mock-up van de Nexus 5 of Nexus 6 is te zien, maar van een toestel die we nog niet kennen. De Nexus 5 werd begin maart uit de verkoop gehaald in de Play Store.

Nexus 5 2015

De kans dat Google via deze weg het nieuwe Nexus-toestel wil onthullen is vrij klein, maar toch is het goed mogelijk. De Nexus 5 werd ook zonder pardon gebruikt in een nieuwe promotie-video voor Android 4.4 KitKat. Opvallend is dat Project Fi van Google ook gewoon door de Nexus 6 wordt ondersteund, waardoor de keuze voor een compleet andere mock-up opvallend is.

Google wilde waarschijnlijk voor de video een vernieuwde mock-up maken, maar waarom zou Google deze moeite willen nemen, in plaats van een eigen Nexus-toestel te gebruiken en dat het wordt gekoppeld aan het nieuwe project?

Nexus 6

Wie de Nexus 5 (2015) of Nexus 5 (2e generatie) zal produceren is nog niet bekend. De sterkste geruchten spreken over Huawei voor de nieuwe Nexus, maar andere geruchten melden ook dat LG weleens de nieuwe Nexus zou kunnen maken. De Nexus 5 heeft de afgelopen twee jaar veel positieve aandacht gekregen. De opvolger, de Nexus 6, kreeg deze aandacht bij lange na niet. Dit komt mede door het grote prijsverschil van circa 250 euro tussen de twee Nexus-toestellen.

Bron AndroidPit

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel