‘Huawei bevestigt ontwikkeling Nexus smartphone’

De geruchten dat Huawei de volgende generatie Nexus gaat maken worden steeds sterker. Na HTC, Samsung, LG en Motorola zou namelijk de volgende Nexus door Huawei gemaakt worden. Dit blijkt uit nieuwe berichten waarin een medewerker van de fabrikant dit bevestigt.

Maakt Huawei de volgende Nexus?

Volgens de laatste berichten zou een medewerker van Huawei hebben bevestigd dat het nauw samenwerkt met Google aan een volgende generatie Nexus-smartphone, dat meldt IBTimes. Al eerder doken er geruchten op dat Huawei de volgende fabrikant was die de Nexus-smartphone mocht gaan ontwikkelen. Huawei zou de ontwikkeling van de Nexus goed kunnen gebruiken om het aandeel in de smartphone-markt nog groter te krijgen.

'Huawei bevestigt ontwikkeling Nexus smartphone'

Huawei lanceerde onlangs de Huawei P8. Dit toestel scoorde in de Huawei P8 review een dikke voldoende en als deze lijn door wordt gezet in de Huawei Nexus dan hebben wij er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Toch moeten we een slag om de arm houden. Naast Huawei kwamen in de afgelopen tijd ook geruchten binnen over dat LG de nieuwe Nexus zou gaan ontwikkelen.

Huawei P8

De eerste Nexus, de Nexus One werd gerealiseerd door HTC. Deze werd eind 2010 opgevolgd door de Nexus S, die uit de fabriek van Samsung rolde. Een jaar later mocht Samsung wederom een Nexus-toestel ontwikkelen; de Nexus 4. De Nexus 5 die eind 2013 verscheen werd geproduceerd door LG en de Nexus 6 werd in samenwerking met Motorola opgeleverd.

Naar verwachting zal de nieuwe Nexus smartphone eind dit jaar aangekondigd gaan worden. Zodra er meer bekend is over het nieuwe toestel lees je dit uiteraard op DroidApp.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel