Huawei P8 ontvangt B170-update met handige nieuwe functies

Huawei is in Nederland begonnen met de uitrol van een nieuwe software-update voor de Huawei P8. De update betreft versie B170 en werd eerder al in verschillende andere Europese landen uitgerold. De B170-update voegt ook een nieuwe manier toe om het toestel te ontgrendelen.

Huawei P8: B170 update

De bezitters van de Huawei P8 kunnen vanaf vandaag een update verwachten naar versienummer B170, zo heeft DroidApp ontdekt. Huawei rolde in verschillende andere landen de update in de afgelopen dagen al uit en nu is Nederland aan de beurt. De Huawei P8 is het vlaggenschip van dit moment van de Chinese fabrikant en won dit weekend al de EISA Award voor beste smartphone 2015-2016.

B170 voegt volgens het merk een flinke verbetering toe aan de gebruikerservaring van de Huawei P8. De dingen zouden nu allemaal vlotter moeten lopen dan voor de update. Ook de stabiliteit van het systeem is volgens Huawei verbeterd. Nieuwe functies zijn er ook te vinden in de B170 update.

Huawei P8 B170 update

Door dubbel te tikken op het scherm kan je het toestel voortaan ontgrendelen, zonder dat je eerst een toets moet indrukken. Deze functie zagen we eerder al op andere toestellen zoals de HTC One M8 en diverse LG toestellen zoals de LG G4. Deze functie kan je vinden onder bewegingscontrole (Motion Control) bij het menu met instellingen.

Voortaan kan je ook door gebaren op het scherm te tekenen, nu snel een bepaalde app openen. ‘Schrijf’ je de letter “C” dan kan je bijvoorbeeld instellen dat je de camera-app wilt openen. In de update voor de Huawei P8 is tot slot de Touch Plus ondersteuning verwijderd. Touch Plus was een speciaal soort screenprotector, die niet officieel is uitgebracht in Europa maar alleen in China verkrijgbaar was.

Huawei P8

De update GRA-L09C900B170 wordt vanaf nu in Nederland uitgerold. Over-the-air (OTA) zal de update naar de Huawei P8 gestuurd worden, waarvan gebruikers een melding zullen krijgen. Je kan ook bij Instellingen > Updater > controleren op updates.

Lees ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel