Nexus 7 uit verkoop gehaald, Nexus 9 verschijnt in Play Store

Google heeft de Google Nexus 7, welke uit de fabrieken van Asus rolde, uit de handel gehaald. De 7″ tablet kan niet meer besteld worden uit de Google Play Store. Niet alleen de Nexus 7 is niet meer te verkrijgen via de Google Play Store. Het goede nieuws is wel dat de Nexus 9 vanaf nu te bestellen is vanuit de Play Store!

De Google Nexus 7 tablet is niet langer meer te bestellen. Met de aankondiging van de Nexus 9 zal de nieuwe tablet de huidige Nexus 7 vervangen. Zowel de 16GB als de 32GB versies van de Nexus 7 zijn uit de schappen gehaald, en zullen niet meer binnenkomen, zo meldt de Play Store. Daarnaast maakt het niet uit of je de WiFi met LTE versie wilt, of alleen de WiFi. Beiden zijn niet langer meer beschikbaar voor de verkoop.

Nexus 7 play store

Ondanks dat de Nexus 7 niet meer via de Google Play Store te verkrijgen is, zal de tablet voorlopig nog wel worden bijgehouden met updates. Onder andere Android 5.0 Lollipop zal gewoon als update beschikbaar komen voor de Nexus 7.

> Zie hier of jouw toestel ook een update krijgt naar Android 5.0 Lollipop

Het is ons opgevallen dat op de officiële Nexus-website ook de Nexus 7 niet meer te vinden is, in het overzicht met apparaten die onder de Nexus-lijn vallen.

nexus_7

Niet alleen de Nexus 7, ook de Nexus 10 uit de verkoop

Niet alleen de Google Nexus 7 is niet meer te bestellen. Ook de Nexus 10 is niet meer te bestellen via de Play Store van Google. Officieel kon je in Nederland de Nexus 10 van Samsung al helemaal niet bestellen, maar ook bijvoorbeeld via buitenlandse ‘afdelingen’ van de Play Store is de tablet niet meer te bestellen.

Nexus 5

Ondanks de komst van de Nexus 6 is de Nexus 5 wel gewoon nog beschikbaar in de Google Play Store. De verwachting is dat dit overigens ook nog wel een tijdje zal blijven. Met de update naar Android 5.0 Lollipop zal de Nexus 5 nog een interessant alternatief zijn, voor degenen die de Nexus 6 te duur vinden.

Het is niet bekend of Google ook de gehele productie stop heeft gezet van de Nexus 7. Het zou goed kunnen zijn dat (web-)winkels die nu nog de Nexus 7 verkopen, aan hun laatste voorraad met leveren zijn begonnen.

Lees hier alles over Android 5.0 Lollipop

nexus9_playstore

Update: Nexus 9 in Play Store

Net nadat het artikel online is gegaan, kwamen we tot de ontdekking dat de HTC Nexus 9 in de Play Store is te vinden. De levertijd bedraagt op dit moment 2 a 3 weken, het prijskaartje bedraagt 389 euro voor de 16GB. De 32GB van de Nexus 9 heeft een prijskaartje van 479 euro. Het gaat hier in beide gevallen over de WiFi-versie van de Nexus 9. De prijs van de Nexus 9 32GB met LTE-ondersteuning bedraagt 559 euro, maar is nog niet te bestellen.

foto

Lees ook

Reageer op dit artikel