NVIDIA bevestigt: HTC Nexus 9 komt nog deze maand

Processor-fabrikant NVIDIA heeft in een officieel document bevestigd dat de Taiwanese fabrikant HTC de Nexus 9 zal gaan maken. In het document, welke nog steeds op de server van NVIDIA is te vinden, zijn verder nog andere details naar buiten gekomen van de nieuwe tablet.

NVIDIA heeft in een officieel document bevestigd dat HTC verantwoordelijk zal zijn voor de ontwikkeling van de Nexus 9. De Nexus 9 zal dus onder de vlag van HTC uitgebracht gaan worden en zal gaan beschikken over een K1 Tegra-processor van het merk NVIDIA. De tablet zal daarnaast over niet al te lange tijd gelanceerd gaan worden, als we het document mogen geloven.

HTC Nexus 9

In het document staat duidelijk dat in Q3 van 2014 de HTC Nexus 9 gelanceerd zal gaan worden. Aangezien 1 oktober het vierde kwartaal van 2014 begint, betekent dit, dat HTC de Nexus 9 nog deze maand zal presenteren. De verwachting is, dat eind september de HTC Nexus 9 samen met een introductie van Android L gelanceerd zal gaan worden. Echter is hier nog geen definitief uitsluitsel over.

HTC zal dus de Nexus 9 gaan uitbrengen. HTC bracht in 2010 al eerder een Nexus-smartphone uit; de Nexus One. In datzelfde jaar bracht Samsung de Nexus S uit en in 2011 bracht Samsung de Galaxy Nexus uit. De volgende beurt was voor LG, die bracht in 2012 de Nexus 4 uit. LG mocht in 2013 wederom een Nexus-apparaat uitbrengen en bracht toen de Nexus 5.

Op het gebied van tablets hebben ook verschillende merken meegewerkt. De Nexus 7 werd ontwikkelt door Asus. De Nexus 10 door de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung. Nu is dus de beurt aan HTC die de Nexus 9 uit mag brengen.

Via

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel