‘Samsung Galaxy Note 5 komt niet naar Europa’

De productie van de Samsung Galaxy Note 5 is gestopt voor Europa. Samsung heeft deze keuze gemaakt omdat de voorkeur zal gaan naar het promoten van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus. Beide toestellen zullen naar verwachting volgende maand aangekondigd worden, maar slechts één van de twee komt naar Europa, zo is de verwachting.

Samsung Galaxy Note 5 niet naar Nederland?

Samsung heeft volgens de laatste berichten de productie van de Samsung Galaxy Note 5 stil gelegd. Deze beslissing zou Samsung bewust gemaakt hebben om zo de aandacht naar de Samsung Galaxy S6 Edge Plus te trekken. Momenteel is de Samsung Galaxy S6 Edge een populair toestel in Europa, waardoor dit voor de Koreaanse fabrikant reden zou zijn de productie van de Note 5 te stoppen.

Het is niet bekend in welke landen de Samsung Galaxy Note 5 wel beschikbaar zal komen, maar volgens Sammobile werken zowel de Europese als de Russische tak van Samsung niet aan software voor de Galaxy Note 5. Wel is het mogelijk dat de Samsung Galaxy Note 5 enkele maanden later pas breder beschikbaar wordt in Europa.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

De Samsung Galaxy S6 Edge+ wordt naar verwachting 12 augustus aangekondigd op een eigen evenement van Samsung, 21 augustus zouden de toestellen al in de winkels moeten liggen. Van de week schreven we al over dat de datum voor de aankondiging al met een maand vervroegd werd om zo Apple voor te zijn. Ook de Samsung Galaxy S6 Edge Plus zal een grotere uitvoering zijn van de Samsung Galaxy S6 Edge en aan beide zijkanten voorzien zijn van een doorlopend scherm.

Wanneer er meer bekend is over de twee Samsung toestellen, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Bekijk ook:

via Sammobile

Lees ook

Reageer op dit artikel