Samsung Galaxy S6 Edge update brengt ‘Apps Edge’ en meer [update]

Samsung is begonnen met het updaten van haar Samsung Galaxy S6 Edge. De nieuwe update geeft gebruikers een aantal extra functies die we eerder zagen in de recent aangekondigde Samsung Galaxy S6 Edge+. Je kan voortaan live uitzenden op YouTube en gebruik maken van apps op het doorlopende scherm. De update krijgt het versienummer G925FXXU2COH.

Samsung Galaxy S6 Edge update

Samsung is begonnen met het uitrollen van een update voor de Samsung Galaxy S6 Edge. De update krijgt het versienummer G925FXXU2COH2 mee en brengt functies uit de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy S6 Edge+. Je kan voortaan niet alleen contacten als snelkoppeling plaatsen op het doorlopende scherm van de smartphone, maar nu ook snelkoppelingen naar apps. Deze functie heet Apps Edge. Daarnaast zijn de icoontjes vernieuwd van verschillende (systeem-)apps.

Samsung-Galaxy-S6-Edge-header

Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om via YouTube live een video te streamen. Deze kan dan door de rest van de wereld bekeken worden. De nieuwe ‘Live broadcast’ functie is te vinden in de camera-app van de Samsung Galaxy S6 Edge.

DroidApp-lezer Robbert heeft ons wat screenshots gestuurd die de nieuwe dingen na de update laat zien. De nieuwe Apps Edge is te zien, maar ook de nieuwe icoontjes; die niet bij iedereen in de smaak vallen.

Gebruikers op melden dat er wel een verbetering merkbaar is in het RAM-verbruik van de Galaxy S6 Edge, maar dat het schieten van foto’s in RAW nog steeds niet mogelijk is. Daarnaast melden diverse gebruikers dat er sinds de update een reeks Microsoft-apps te vinden zijn op het toestel zoals Word, PowerPoint en Excel. Eerder werd al bekend dat Samsung en Microsoft de handen ineen hadden geslagen.

Samsung Galaxy S6 Edge

Nederlandse bezitters van de Samsung Galaxy S6 Edge kunnen vanaf nu de update met het buildnummer G925FXXU2COH2 verwachten. De update zal gepusht worden naar de toestellen, waar je uiteraard een melding van zult krijgen. Mocht je niet kunnen wachten, dan kan je ook handmatig controleren of er een update klaar staat. Ga hiervoor naar Instellingen > over dit toestel > Software-update > controleren op updates.

Inmiddels is de update ook in België beschikbaar, zo meldt DroidApp-lezer Sigrid.

Lees ook

Reageer op dit artikel