Samsung Galaxy S6 Edge+ officieel aangekondigd: dit is ‘m

Samsung heeft zojuist Samsung Unpacked 2015 gehouden. Om 17:00 uur begon de aftrap van de persconferentie. Op de persconferentie heeft Samsung de Galaxy S6 Edge+ aangekondigd. Alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy S6 Edge+ vertellen we je graag.

Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung heeft zojuist in New York de Samsung Galaxy S6 Edge+ aangekondigd. Het toestel is de grotere broer van de Samsung Galaxy S6 Edge, die in maart van dit jaar zijn debuut maakte. Het toestel dook afgelopen weken al meerdere keren op, op het internet.

Samsung Galaxy S6 Edge+

De Samsung Galaxy S6 Edge+ komt met een 5,7 inch beeldscherm, welke dus groter is dan de normale S6 Edge, waar een 5,1 inch beeldscherm te vinden is. De processor in het toestel is hetzelfde als die van de S6 Edge, namelijk een octa-core Exynos 7420 uit eigen huis. Wel heeft het toestel 4GB aan RAM-geheugen en komt het toestel met 32, 64 en 128 GB aan opslagruimte. De accu betreft een 3000 mAh batterij.

Samsung Galaxy S6 Edge+

Het formaat van de Galaxy S6 Edge+ is ook groter dan bij het kleinere broertje. 154,4 x 75,8 x 6,9 millimeter tegenover 142 x 70 x 7,0 millimeter. Vanaf 4 september zal het toestel in de Nederlandse winkels komen te liggen. Daarbij is het toestel niet bepaald goedkoop. De S6 Edge+ krijgt een prijskaartje mee van 799 euro.

De camera aan de achterzijde van de Samsung Galaxy S6 Edge+ is voorzien van een aanvulling op de Optische Beelstabilisatie (OIS). Een extra digitale techniek zorgt voor meer stabilisatie tijdens het fotograferen en filmen. De 16 megapixel camera is aan de achterzijde geplaatst en aan de voorzijde is een 5 megapixel camera geplaatst. Nieuwe bewerkings-mogelijkheden zijn er ook te vinden op het toestel, net als een mogelijkheid om direct vanaf het toestel video’s live te streamen naar YouTube.

Samsung Galaxy S6 Edge+

De handige contacten-widget aan de zijkant van het scherm is verder uitgebreid en is voorzien van slimme functies. De Samsung Galaxy S6 Edge+ draait op Android 5.1 Lollipop en is daaroverheen voorzien van Samsung’s eigen TouchWiz. Samsung heeft er wederom weer voor gekozen om het toestel niet te voorzien van een verwisselbare accu en kan het geheugen niet uitgebreid worden met een geheugenkaart.

Volgens Samsung kan je de Samsung Galaxy S6 Edge+ met een nog snellere laadmogelijkheid volledig opladen in 90 minuten. Een nieuwe draadloze oplader maakt het mogelijk om het toestel in twee uur volledig draadloos op te laden. Eerder bracht voor de Samsung Galaxy S6 al een wireless charger uit. Je kan hier de Wireless Charger review vinden.

Galaxy S6 Edge+ naar Nederland

Zoals gezegd zal de Samsung Galaxy S6 Edge+ vanaf 4 september in de Nederlandse winkels komen te liggen. Het toestel is ook aangekondigd in het titanium, maar deze komt jammer genoeg niet naar Nederland. In Nederland krijg je de keuze uit zwart en goud.

Lees ook

Reageer op dit artikel